![]() |
#1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Naleteo sam na jedan zbun u Kohani, imam ovakav kod u kontroleru:
PHP kôd:
Pretpostavljam da je to nesto oko __get() metoda u database result objektu koji find() vrati, ali me onda zbunjuje kako da proverim da li podatak postoji ili ne? Ja sam koristio if(!strval(@$this->data->image)) ali to je very hackish zamena za empty Jel se sretao neko vec sa tim da magic metode ne rade sa empty() i isset() kako treba?
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 09. 01. 2010. u 00:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
profesionalac
Professional
|
![]() Naleteo sam jednom prilikom na nešto slično u CI-ju.
Pazi ja bi prvo uradio var_dump() da vidim vrednost promenjive koja je kada nema image. I onda je uporedio sa tim. Moguće da ti vrati prazan string a to nije NULL, pokušaj sa tim .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() nije problem kad nema image, problem je sto i kad image postoji (to je neki string, putanja do slike), empty() vrati true... za taj property mi empty uvek vrati true(), a to je izgleda zato sto property ne postoji u klasi, nego se handluje preko __get() i __set() metoda
Sudeci po ovom: http://bugs.php.net/bug.php?id=24915 to mu dodje "feature" php-a ?! Potpuno glupavo...
![]() |
#4 |
profesionalac
Professional
|
![]() Da shvatam. Ne vidim drugo rešenje osim da ispitas
Kôd:
var_dump($this->data->image) Tek kada vidiš vrednost $this->data->image , znaćeš i kako da je proveriš. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kohana, ORM many-to-many, Pagination | japan | PHP | 1 | 30. 04. 2010. 14:54 |
Kohana: Kako query builderu poturiti mysql funkcije? | ivanhoe | PHP | 0 | 24. 03. 2010. 13:20 |
Kohana display event | ivanhoe | Web aplikacije, web servisi i software | 4 | 29. 09. 2009. 23:27 |
Supplemental Result | dee | Marketing i SEO | 2 | 21. 08. 2006. 15:37 |