![]() |
#31 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#32 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 12.02.2009
Hvala: 22
57 "Hvala" u 41 poruka
![]() |
![]() Stelanova,
vrlo je moguce da ce opasti uticaj facebook-a, ali sada imati 15-20 fan stranica i desetak grupa ( ciljanih) sa ukupno 100.000 clanova moze vrlo brzo da monetarizuje ulozeno vreme. Mnogo jaci efekat i za brendiranje i za direktnu prodaju/neka-radnja na sajtu od recimo banera. |
![]() |
![]() |
#33 |
old school
Professional
57 "Hvala" u 41 poruka
![]() |
![]() Mileusna,
za zaradu od adsense-a moras imati iskljucivo sajt koji ce da radi samo za adsense.Ne mozes imati portal/forum sa hiljadu tema i hiljadu kljucnih reci na njemu. Google voli usko specijalizovane blogove/sajtove gde nema mnogo odstupanja od kljucnih reci.Najvise 5-10 . Tada ti salje usmerene oglase koji vrede mnogo vise. Radis optimizaciju za robote, ne za ljude, gde je text bitna stvar, u smislu relevantnosti a ne strucnosti ili zabave. Tebi je bitno da user dodje na sajt, ali i da brzo ode.Bitno je da si dobro pozicioniran na google-u, a ne da ti ljudi vole sajt.Od stalnih clanova nemas nista, od visoke pozicije imas sve. Od relevantnih kljucnih reci imas sve, od strucnih textova nemas nista. Kada ti je sajt isaran sa inlinkovima, kada imas dobre anchore po relevantnim blogovima,plus+relevantan sadrzaj to je sve sto ti treba za dobro pozicioniranje= dobra zarada. Google to voli, slace ti usmerene oglase koji vrede mnogo. Onaj ko zeli da ozbiljno zaradjuje treba samo da se pita sledece : - Da li su mi svi oglasi na sajtu iste tematike? ( ako nisu, zasto nisu) - da li mi je sajt "razbijen" od inlinkova? - Da li imam bar 10 anchora na relevantnim blogovima? Ako si sve ovo uradio, i nemas pristojnu zaradu, onda mi slobodno mozes reci od adsense-a nema ozbiljne zarade. |
![]() |
![]() |
#34 | |
Super Moderator
Knowledge base
![]() Citat:
I definiši tu "pristojnu zaradu". Reda veličine mesečno? Naravno sajt na srpskom, pošto o tome ovde pričamo, ako si i to preskočio da pročitaš? |
|
![]() |
![]() |
#35 |
old school
Professional
57 "Hvala" u 41 poruka
![]() |
![]() Ne, ne pricamo o made for adsense, pricamo o zaradi preko reklama, od sajtova.
Ako pricamo o sajtu koji si napravi za foru "da pokazem svima da znam da pravim super sajtove" +zarada, onda mozemo pricati da je adsense smesan. Ako pricamo o zaradi od sajtova, tu ne postoji podela na ove ili one. Pojam zarade je relativna stvar, i zaista ne znam sta ocekujes da ti kazem. Ali recimo sada su u modi reci advokati+ neki grad u Americi, dobijas preko dolar za svaki klik, pa ti sebi izracunaj koliko mozes da dobijes ako imas toliko i toliko posetilaca. |
![]() |
![]() |
#36 | |
Super Moderator
Knowledge base
![]() Citat:
![]() Aj da ne smaramo više, sve pa i da imaš nešto da kažeš definitivno si omašio temu koja nema veze sa tim što pričaš... Pozz.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#37 |
old school
Professional
57 "Hvala" u 41 poruka
![]() |
![]() Ako ne znas engleski imas translate, jos brze radis kada prevedes neki relevantan text sa spanskog na engleski, google ne vidi duplikat( bar jos ne)
Za sajtove na srpskom, ako se drzis onoga sto je napisano, od 500 unikata imas 1 dolar ( na nasim blogovima). Zaboravio sam da napisem da je i pozicioniranje oglasa jako bitno. |
![]() |
![]() |
#38 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 29.04.2006
Hvala: 39
48 "Hvala" u 28 poruka
![]() |
![]() - ovde se prica iskljucivo o srbiji i trzistu u srbiji
- samo za srpski jezik - o sajtovima koji nisu pravljeni specijalno samo za google adsense A ovde se svi pitaju, o cemu ti pricas uopste? |
![]() |
![]() |
#39 |
old school
Professional
57 "Hvala" u 41 poruka
![]() |
![]() Pricam o cemu mi se prica, tu je moderator da izbrise. Ako tebi ili nekom drugom moje pisanje nema veze sa temom, to je u redu, ali ne vidim nijedan razlog sto bi mi ti "otvarao " oci.
|
![]() |
![]() |
#40 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 29.04.2006
Hvala: 39
48 "Hvala" u 28 poruka
![]() |
![]() pa brate pisi onda blog, to je popularno u poslednje vreme. I mozes pises o cemu god hoces
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Adsense za Maj | buksula | e-Business | 12 | 29. 06. 2010. 04:38 |
Google Adsense baneri na ShoeMoney | Deki80 | e-Business | 5 | 08. 08. 2008. 13:55 |
Dizajn stranice i baneri | ppavlovic | Web design, Layout, User Interface | 0 | 20. 02. 2006. 13:35 |