![]() |
#1 |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ukratko, reč je o osobi kojoj do penzije (na osnovu staža) treba još par meseci, i koja poslednjih skoro godinu dana radi u privatnoj firmi, kao prvi inhouse knjigovodja do tad. Osoba je zdrava i prava, dobro radi svoj posao, i nema nameru bar još neko vreme da se penzioniše, ali je vlasniku firme izgleda frka da će morati da isplati tri prosečne plate, i sad na sve načine gleda da napakuje otkaz.
Da nije reč o paranoji, govore sledeće činjenice: u trenutku zapošljavanja se ista stvar dešavala sa još jednom ženom, pa je nogama i rukama kopao da ne isplati što je dužan. Drugo, iako je pri zapošljavanju obećao povećanje plate kad se knigovodstvena situacija u firmi sredi, i kad se srede sve brljotine koje je napravila agencija koja je do tad vodila knjige (a bilo ih je ohoho, skoro da je kompletno knjigovodstvo od nastanka firme moralo da se sredjuje), situacija sredjena, uz ko zna koliko sati prekovremenog rada, subota i nedelja u toku skoro godinu dana, a on je startnu platu smanjio, bez ikakvog obrazloženja. Treće, sam njegov odnos je na ivici mobinga, počev od raznih provera učinka (dovodi čovek drugog knjigovodju da proverava uradjeno, što svakako oduzima vreme, na stranu što je ponižavajuće, iako ta "inspekcija" ni jedan jedini put nije imala zamerke, naprotiv), pa do toga da baca doručak iz frižidera, jer njemu treba mesto u frižideru. Kako se zaštititi od ovoga?
![]() |
#2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]()
"Hvala" ivanhoe za poruku: |
![]() |
#3 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
![]() |
![]() ma išamarajte tog seronju i rešen problem :P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
![]() ^ Iskren da budem, nije da mi nije padalo na pamet, ali mislim da bi ga mnogo više bolelo kad bi ga neko izudarao po džepu...
![]() |
#5 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Po džepu naravno.. Ili samo neka jedan dan kada krene kući natovari sve završne knjige koje je uradio. To je nekoliko registratora a posla 1 godina minimalno da se ponovo urade...
Pa neka onda razmisli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() Da se ne lazemo, boli i ovako.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ma, man'te se ljudi tih prica, malo dranja i pretnji je ok, ali fizicko obracunavanje moze samo da iskomplikuje situaciju, kad vec niste neki zaista opasni likovi... samo ce da vas tuzi za napad, i nista niste uradili, dajete mu samo opravdanje da toj osobi da otkaz...
Zakon koliko god bio spor, dobro stiti radnike (i previse), a i sudije su uvek naklonjenije nekom pred penzijom nego tamo nekom privatniku, tako da je najpametnije igrati by the book, i je*** mu kevu na finjaka. @japan: Kontaktirajte i neke sindikate, ako nije clan nek se uclani obavezno...
![]() |
#8 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 18.04.2007
Hvala: 76
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() Kad te mami, secerom te hrani. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Professional
Datum učlanjenja: 23.04.2006
Hvala: 11
9 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() ma ja sam za to - udri po pici
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
![]() Ma dajte malo mastovitosti...ko moze bolje napakovati sranje u knjigama od doticnog knjigovodje (naravno bez njegove odgovornosti).
Onda dovede pravu inspekciju, a pre toga moze se i "nagoditi" sa gazdom kao znak "dobre volje" ![]()
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Pad dinara...uvek pred NG? | 3banchi | e-Business | 7 | 31. 12. 2009. 19:10 |
Nameravate li da ubuduće uplaćujete penziju? | Petar Marić | e-Business | 17 | 22. 05. 2007. 10:45 |
TurboDbAdmin ceoterati myphpAdmin u penziju | Pedja | Web aplikacije, web servisi i software | 3 | 28. 02. 2006. 21:24 |