(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
majstor
Wrote a book
|
![]() Znaci imam klasicno float-ovanje 2 diva.
Poslije toga da bih sve sredio imam Kôd:
<div style="height: 0; clear: both;"> </div> U IE na dnu, ispod ta 3 div-a (lijev, desni i ovaj clear) napravi razmak, nekih 12-15px u visini. Skontao sam zasto ali ga ne mogu izbaciti. Ukoliko umjesto stavim <!-- --> IE onda ne prikazuje taj razmak, medjutim onda FF ne cita taj <div> vec sjebe komplet parent div koji ugnjezdjuje sve to. Ukoliko koristim font-size:0 u tom clear div-u isto se desava = IE dobro, FF sjebe.. Pomotj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() font-size:1px;, verovatno.
Inace mnogo elegantnije ciscenje floatova se postize dodavanjem sledecih osobina "wrapper" elementu: Kôd:
overflow:hidden; Kôd:
width:100%; ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
majstor
Wrote a book
|
![]() Jest, to je to .. hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() ^ ne, stvarno, bilo koja od dimenzija, x ili y.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() Nisam bas siguran
![]() Takodje, treba obratiti paznju na to da se u tom slucaju prikaz u IE 5.5 skriva zbog overflow-a pa je za tu verziju potrebno vratiti overflow na visible. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Clearujem na ovaj nacin od vajkada, nikada nisam imao problema. Nikada ne zadajem height, uvek idem na width, i u 99% slucajeva je to width:100%;. Za IE 5.5 ne mogu sa tolikom tacnoscu sada da tvrdim jer mi je pobenavio, ali ne verujem da ima problema. Potrebno je samo eksperimentisati sa auto i hidden.
Ako imas neki primer, daj pokazi, mozda gresim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() Ma imam milion primera na kojima sam radio, svaki dan iskodiram u proseku po dva template-a pomocu ove tehnike. Isto tako i ovo za ie5.5. Ne bih pisao da nije tako
![]() Uostalom evo sta drugi kazu http://annevankesteren.nl/2005/03/clearing-floats |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
majstor
Wrote a book
|
![]() Ovo 'height: 1%' treba ubaciti u jedan child element i onda ce IE da radi kako treba.
Danas sam se vec dosta namucio zbog toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Clear:both ali samo unutar diva? | apash86 | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 4 | 23. 08. 2008. 13:49 |
problem sa clear:left | ivanhoe | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 6 | 21. 03. 2007. 11:41 |