|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() Nemam nikakva iskustva sa adSense, affiliate i sličnim sistemima ali me interesuje da li su moguće zloupotrebe kod sistema kao npr. E-target i sličnih.
Nemam nikakva negativna iskustva već samo razmišljam... Predpostavljam da kod svetskih poznatih sistema zloupotrebe ne postoje ili im se ne isplati ali razmišljam da li je moguće kod naših sistema napraviti mesto zloupotrebu... Sistem bi trebao da funkcioniše na ovom principu plaćanja po unique kliku. Kako znate da je sistem pravilno obračunao klikove za vaš sajt kada vam ispostavi račun? ... t.j. kako da znate da vam sistem ne obračunava npr. 10% više od broja realnih klikova, slično naštelovanom taksimetru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 03.05.2007
Hvala: 40
51 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() tracking
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ne isplati se nikome normalnome da te krade na sitno, i da rizikuje da to procuri u javnost, pa da im ceo posao propadne.
![]() |
#4 |
Zepter Digital Media
Professional
Datum učlanjenja: 13.01.2009
Hvala: 10
6 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() zloupotreba u svakom slucaju moze da bude, ali nije nikome to u interesu... lazi obicno imaju kratke noge
Sto se tice zloupotrebe partnera, imamo slozen algoritam koji prati odredjene elemente (koji su je tajna) vlasnika nekog sajta - da li on klikce na oglase ili ne... U slucaju da on klikne na oglas, sistem automatski vraca kredit oglasivacu i moze ponovo da se upotrebi... Mogu da kazem da je kod nas do sada bilo 1.74% nevazecih klikova, sto je zadovoljavajuca cifra, znaci da na recimo 1000 klikova 17.4 klika su bili pokusaj zloupotrebe, bez detaljisanja da li sa strane partnera ili nekih drugih posetilaca odredjenih strana. Restrikciju partnera vrsimo samo ako partner bas poziva na klikove, mada i od toga postoji automatska zastita, po istom principu vracenja kredita.
Zepter Digital Media -- WebGazda -- ITBOX.RS - IT Magazin -- me@Twitter -- ZepterADS.rs Poslednja izmena od webgazda : 06. 07. 2010. u 10:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() eh da...
jednom sam imao problem sa jednom domacom agencijom [koja vise ne postoji, odnosno promenila ime]... bas sa klikovima. dva meseca sam konstantno imao [recimo] oko 100 klilka dnevno [kazem recimo, ne secam se napamet] onda je bukvalno preko noci counter poceo da prikazuje deset puta manje klika, i tako nastavio... znaci sa 100 klika dnevno je palo na 10 dnevno - bukvalno odjednom. pitao sam za objasnjenje - dobih odgovor "leto je, opala ti je verovatno poseta". jeste opala, za 20%, a ne za 1000% ! najsmesnije je bilo to sto se u njihovoj statistici po CTR-u lepo videlo da su sa 0.2% odjednom pali na 0.02% - i da uopste nije rec o manjem broju prikaza na mom sajtu. eto odgovara zasto od tada radim samo sa poznatim i proverenim agencijama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ^ ha,ha... nula je nista - ali kad je dodas na pogresno/pravo mesto - nula je cudo!
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Reklamiranje cigareta na internetu | g@rfild | Marketing i SEO | 9 | 27. 05. 2010. 12:49 |
OnLine reklamiranje-prihodi u 2007. | glaspodrinja.com | Marketing i SEO | 10 | 14. 01. 2008. 15:43 |
Forum, plugin za reklamiranje | Ivan | Sva početnička pitanja | 12 | 06. 10. 2007. 09:29 |
$54.33 po kliku | Srpko | Marketing i SEO | 8 | 28. 03. 2006. 16:37 |
projektovanje sistema privilegija | ivanhoe | Planiranje i usability | 14 | 21. 03. 2006. 12:22 |