|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 02.05.2009
Hvala: 27
8 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Pomagajte molim vas, hitno mi treba!
Rubi nikad nisam radio, niti sam video kako izgleda. Radim jedan sajt u PHP i MySQL-u. Na taj sajt trebam da dovlacim preko iframe sa drugog njihovog sajta koji je radjen u Rubi i s PostgreSQL bazom. Potrebno je da postavim u root folder tog sajta fajl kojeg cu da pozivam preko iframe na sajt kojeg radim. U root folderu nema index fajla vec nekih skroz levih, evo postavicu sliku. Ja bih taj fajl napravio ali bih preko PHP procitao podatke iz PostgreSQL baze, ne preko rubija i potavio u root folder. Napravim ja taj fajl, postavim ga u rut i probam direktno da pozovem, al nece, kaze mi da ta strana ne postoji. Verovatno je zabranjen direktan pristup fajlovima, ali ne znam kako. Gledajuci ove foldere vidim da je ovde sa rubijem koriscen neki framework, koji ima folder APP, a ukviru nje controller, views, models, helpers. Pitanje je gde da postavim ja ovaj fajl koji ce mi sluziti za iframe i da li ce raditi PHP uopste? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Rails je u pitanju. Tamo ne postoji "root" folder. URL-ovi se mapiraju na aplikaciju preko "route"-ova.
Pitanje je da li bi ti uopšte radio PHP tamo. Probaj da staviš svoj PHP fajl u "public" poddirektorijum, u nekom smislu on odgovara rootu. Ili, jbg, plati nekog ko zna Rails ![]() ![]()
blog Poslednja izmena od jablan : 08. 12. 2010. u 17:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
profesionalac
Qualified
8 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Jablane, jel poznajes ti Rails?
Koliko bi kostalo da uradis ovo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Najjednostavnije je da probaš da li radi. Drugim rečima, to je moguće, samo je potrebno da je web server podešen na odgovarajući način. Postavi php fajl u public dir i probaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
profesionalac
Qualified
8 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Citat:
I ovo sam probao: Ja nadjoh, fajl "config/routes.rb", gde su linkovi sajta, ali probah to da menjam nista se ne desava, kao da nema uticaja na sajtu. Uzeh liniju kao primer iz tog fajla Kôd:
map.connect '/uporabnik/prijava', :controller => 'account', :action => 'login' Kôd:
map.connect '/uporabnik/teststrana', :controller => 'account', :action => 'test' Kôd:
login return unless request.post? self.current_user = User.authenticate(params[:login], params[:password]) if logged_in? self.current_user.remember_me cookies[:auth_token] = { :value => self.current_user.remember_token , :expires => self.current_user.remember_token_expires_at } redirect_back_or_default(:controller => 'portal', :action => 'index') else @loginerr = true render :action => 'login' end end "test" bi trebalo da je fajl u views/accounts/ i probah, ali nece. Cudno mi se ponasa jer kad izbrisem sadrzaj controllera account_controller.rb, preko koga bi trebalo da ide ova login strana, sajt i dalje radi i to me buni sad. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Jesi li probao da touch-uješ fajl tmp/restart.txt, to bi trebalo da reloaduje server:
http://www.modrails.com/documentatio...ls_application
![]() |
#7 | |
profesionalac
Qualified
8 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Citat:
U okviru tog foldera ima 4 foldera: "cache" koji je prazan, "pids" takodje prazan, "sessions" i "sockets" takodje prazan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Ovo što ti radiš neće ti pomoći. config/routes.rb je bitan za Rails framework, a web server ni ne zna za njega. Ukoliko, pak, želiš da se pozabaviš Railsom možda je bolje da počneš odavde, nego da nagađaš: http://guides.rubyonrails.org/ Citat:
Komanda "touch tmp/restart.txt" pokrenuta iz RAISL_ROOT dira (onaj sa slike) će napraviti fajl, ali tako se restartuje pod passengerom, aka mod_rails, aka mod_rack. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Hitno potrebna pomoc - RentACoder i placanje poreza | JustBest | e-Business | 29 | 01. 11. 2010. 05:44 |
Potrebna Pomoc oko Zastita CD-a (ocx,dll...) | Dzigilibonglica | Programiranje | 42 | 24. 05. 2007. 16:27 |
Ensim - pomoc potrebna | ivanhoe | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 1 | 27. 07. 2006. 09:47 |