![]() |
#1 |
Dusko Petrovic
Professional
|
![]()
![]() |
#2 | |||||||||||
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() @kalkulus
Hajde da analiziramo malo post sa sitepointa: Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Ima ovde ljudi koji imaju puno vise SEO iskustva od mene, i zeleo bih da cujem njihov komentar, bez obzira sto se njihovi stavovi mozda nece poklapati sa mojim. Poslednja izmena od bojan_bozovic : 24. 03. 2006. u 12:38. |
|||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Vidi, stymiee je prilicno iskusna faca, i sve to sto prica je tacno. Druga stvar je sto je ovaj tutorial (post, faq, whatever) ocigledno namenjen pocetnicima, i zato su neke stvari malo, da tako kazem, diskutabilne - ali daleko su od nonsensa, gluposti i mitova koje toliko spominjes...
Ako mislis suprotno - pravac SPF pa mu reci to sve u lice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() Slazem se Borisom. Daleko od toga da je nonsense.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Dobro, a niko nece reci gde gresim?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Dusko Petrovic
Professional
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() pa gresis utoliko sto su ti neki komentari preterano iskljucivi... tipa "PR je nebitan za SERP" ??? Otkud ti znas to, i mozes to tako izricito da tvrdis ? Niko ne zna sta tacno utice na SERP, sem malog dela zaposlenih u google-u, i uzgred taj algoritam se stalno modifikuje, ne placa google sve one doktore nauka tamo da sede za badava... svakako da vise ne postoji jednostavna relacija izmedju rezultata i broja linkova na stranu, ali neke veze ima sigurno, cemu bi inace sluzio ?
pa recimo "unique meta tags" za svaku stranu su dobra ideja, misli se naravno na description koji opisuje sadrzaj te strane, a ne neke egzoticne tagove... i tako...malo su ti suvise odsecni komentari naprosto, posto no-hard-feelings, ali koliko si to sajtova uspesno optimizovao, pa si stekao tako autoritativno iskustvo o toj temi ?
![]() |
#9 |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Mozda si u pravu da sam malo bio preostar, ali je prodaja linkova vrlo prljava rabota. Takve me stvari izbacuju iz takta. PR, bar dosad, nije uopste imao neki uticaj na SERP, a u buducnosti ce mozda drugacije da bude. I sitepoint clanak govori o onome sto je sada, a ne o onome sto moze biti. Izbacilo me je iz takta sto je redosled (na koji ce pocetnik sigurno da obrati paznju) potpuno pogresan, No1 je content a No2 je sam URL, pa title, ili je title broj 2. To sam i spomenuo. Meta description tag, bez obzira koliko da je koristan, bez contenta nema sanse da ista nacini za SEO. Sto se meta tagova tice, toliko su izvikani (i ja sam prvo vreme bio u velikoj zabludi da znatno koriste) i cini mi se, namerno se potenciraju da pocetnik i ne uvidi kako da odradi neki, makar los, ali ne i nikakav SEO.
Vrlo vazno: bolje je da se nesto ne koristi ako ne koristi, a ne da se koristi ako ne skodi. Inace se ide u gubljenje vremena. Meta keywords ne skodi, pa zato trebamo gubiti vreme na meta keywords, na to sam mislio. Poslednja izmena od bojan_bozovic : 24. 03. 2006. u 15:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Može sada jedno pitanje od jednog prilično neiskusnog lika u SEO?
Kako to da neki sajtovi koji su totalno trash i ispod haube i spolja i krše gotovo sve ove preporuke (iz SitePoint članka) ipak i dalje imaju jako dobre rezultate? Da li je to znak da koriste neke od depreciated tehnika i da li to onda znači da te tehnike daju bolje rezultate od legitimnih? Ovo pitanje je čisto informativno. Interesuje me ova oblast, ali opet nemam baš ambicije da postanem SEO ekspert. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Potreban flash dizajner za izradu website intro-a | bokacbl | Poslovne ponude i zapošljavanje | 2 | 20. 10. 2010. 09:07 |
Website editor | rakche | Sva početnička pitanja | 1 | 24. 11. 2009. 22:10 |
Website-ovi na ti | mLAN | Opušteno | 17 | 23. 10. 2009. 19:36 |