|
Hardware Hardware reviews i preporuke |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#21 |
član
Certified
|
![]() @_korso_
ports nije ukljucen defaultno ali se veoma lako instalira i posle prakticno kao na bilo kom linuxu instaliras stvari kao preko yum-a, apt-a, slap-ta itd (zavisi od distribucije na koju si navikao) ovde imas 'port install' (generalno ja preko portsa drzim instaliran apache, php i brdo drugih stvari) Generalno svi programi koji nesto valjaju su komercijalni, te ces morati nesto malo $ da izdvojis u startu za software A ono ako nisi koristio OSX gledaj na to kao na fensi linux ![]() Veliki plus u odnosu na linux (bar iz mog dosadasnjeg iskustva) je sto ne gubis vreme sa novim hardwareom sta god utaknes radi ![]() |
![]() |
![]() |
"Hvala" sinisabobic za poruku: |
![]() |
#22 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Off Topic: @sinisabobic, to mi je omiljeno ... jao ne znam ti ja to ja sam na mac-u
![]() |
#23 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
a btw, uvek mozes i source da skines, pa sa make da kompajliras rucno... mada nisam to jos probao, nije mi trebalo...
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 23. 03. 2011. u 21:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.06.2007
Hvala: 27
42 "Hvala" u 23 poruka
![]() |
![]() Hvala na informacijama. Jasno mi je to sa "port install". Tako je i na BSDu. Samo sto imas "make install" itd... Isto se i ovamo ports stablo vrlo lako instalira iz shella. Tako da to je to. Sada je vec jasnije.
Ono sto me interesuje, sw koji je u ports sistemu, da li je on free? Citat:
Citat:
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#26 |
član
Certified
|
![]() sw koji mozes pronaci u sistemu kolko ja znam je 100% free, maltene sve ono sto mozes naci u apt-u, yum-u itd...
TextMate - editor (neki koriste i Coda, ni on nije free) Transmit - SFTP, FTP... klijent (postoji i CyberDuck koji je free al losije radi) to je od ovoga sto ces sigurno koristiti a generalno kad god naletis na neki mini program tipa smaller app uglavnom su komercijalni takodje A sto se linuxa tice, jedan duzi period sam ga koristio (dok nisam kupio mac laptop i mac desktop), jer generalno nemam zivaca za windows, i generalno koliko god taj deps bio automatizovan uvek ce nekad nesto puci i javiti se potreba za rucnim popravkama, ako nista drugo onda ces morati da postavis pokoji sim link (ln -s), sada linux koristim samo na serverima |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.06.2007
Hvala: 27
42 "Hvala" u 23 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#28 |
član
Certified
|
![]() @_korso_ znam ja zasto sam rekao Transmit a ne FileZilla, ima par finih opcijica koje jednom kad isprobas ne zelis da se vracas na staro
![]() |
![]() |
![]() |
"Hvala" sinisabobic za poruku: |
![]() |
#29 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ja furam CyberDuck za sFTP (nije WinSCP ali je dovoljno dobar), Komodo Edit kao editor, TextWrangler kao pomocni text editor koji se brzo pali, sve je to besplatno... mysql, svn i ssh preko konzole
od komercijalnih dev alata imam samo Office i Photoshop, za to ne postoji dobra zamena...
![]() |
#30 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ...ali u zavisnosti od potreba sasvim lepo mogu da posluze NeoOffice i Gimp kao besplatne zamene.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|