|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
26. 11. 2012. | #1 |
profesionalac
Qualified
|
Provera legalnosti programa u firmama
Bila je priča o tome da će firme biti proveravane da li imaju legalan softwer na kompjuterima koje koriste. Na sajtu Poreske uprave ima program sa kojim se proverava šta je instalirano na kompjuteru i testirao sam kako on radi.
Na netu ima nekih stvari oko legalizacije i provera, ali ne mogu naći odgovore na dva pitanja
26. 11. 2012. | #2 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
1) Jesu, sve je prošlo ok.
2) Pa znaju šta traže, kad vide OpenOffice znaju šta je to. |
"Hvala" mileusna za poruku: |
26. 11. 2012. | #3 |
Aleksandar Janković
Qualified
Datum učlanjenja: 16.10.2010
Hvala: 70
54 "Hvala" u 36 poruka
|
Kakvo je stanje sa Windows virtualnim mašinama?
26. 11. 2012. | #4 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 20.08.2008
Hvala: 21
144 "Hvala" u 15 poruka
|
1. Bili su, primedbe su bile za WinZip i Total Commander koji smo imali instaliran na par računara. WinZip je valjda bila čak i neka crack varijanta a TotalCom nije crack već ona varijanta sa onom pitalicom na početku.
Za to su samo tražili da to regulišeno (tj. da kupimo odgovarajući broj licenci što je i uradjeno) i onda to nije ni ušlo u zapisnik a samim tim nije ni bilo nikakve kazne. 2. Znaju šta traže. Odnosno, sa tim programom idu od računara do računara i samo preuzimaju podatke. Ne rade nikakve analize na licu mesta. Onda se čeka i čeka da dobiješ neki odgovor i valjda za to vreme analiziraju šta jeste openSource a šta ne i slično. |
"Hvala" nenana za poruku: |
27. 11. 2012. | #5 |
Ivan Pavković
Qualified
Datum učlanjenja: 15.01.2007
Hvala: 42
16 "Hvala" u 16 poruka
|
Sta se desava kada naidju na neku linux masinu ili mac?
|
27. 11. 2012. | #6 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
"Hvala, izvinite na uznemiravanju"
27. 11. 2012. | #7 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Mene zanima šta se dešava u slučaju da nađu recimo avast free verziju. Zvanično je sam antivirus besplatan ali ne i za poslovnu primjenu.
|
27. 11. 2012. | #8 | |
profesionalac
Qualified
|
Citat:
Navedena su dva praktična iskustva, jedno je baš zgodno jer kaže da su bili opomenuti, što je dobro jer su fleksibilni. Ne bi škodilo još koja priča iz stvarnog života na ovu temu. Za Open source sam se već uplašio da ću morati da odštampam uslove korišćenja i da pokazujem za svaki program. Dobro je što to pregleda neko ko se razume. A i ako se ne razume za neke ređe programe, lako može da proveri na netu.
27. 11. 2012. | #9 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 23.04.2009
Hvala: 12
130 "Hvala" u 4 poruka
|
Sav softver koji nije za poslovnu primenu (kao avast npr) će biti problem, kao i trial verzije programa koje nakon isteka nisu free/community licence.
|
27. 11. 2012. | #10 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Ok. Vjerujem da je/će biti i u BiH identično
|
|
|