|
Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
09. 01. 2013. | #1 | ||
član
Certified
Datum učlanjenja: 21.05.2010
Hvala: 24
450 "Hvala" u 10 poruka
|
Kako podesiti Virtual Host na Linux-u
Imam sledeci problem. Instalirao sam Linux Mint 14 i ne mogu da podesim virtual host, kao ranije na Mint 13, Mint 11, Ubuntu ,...
Sta god da uradim kada ukucam adresu, npr tt.localhost -> on pozove http://localhost i ispise It works tt.localhost/test.php -> ispise Page not found, ne nalazi /test.php Inace putanja je /var/www/tester/test.php -> ne vidi folder tester 1) Ovako sam instalirao web server: Otvorim synaptic Prvo izaberem apache2 stikliram, a on dodatne pakete instalira Zatim php5 A onda kada zavrsi Zatim mysql-server phpmyadmin Ovo je ispravna instalacija... Meni je preglednije preko GUI nego preko konzole to da radim Takodje pravim linkovanje sudo ln -s /var/www /home/alek/www sudo chmod -r 777 /home/alek/www Ukljucujem i sudo a2enmod rewrite sudo /etc/init.d/apache2 restart cd /etc/apache2/mods-enabled grep mod_rewrite * 2) Podesim virtual hosts sudo gedit /etc/apache2/httpd.conf i ubacim unutra Citat:
sudo gedit /etc/hosts Citat:
Restartujem apache i to bi trebalo da bude to, samo sto vise ne radi... Probao sam i drugu varijantu , kao na primer ovde, to je slicno ali isto ne radi http://www.jonathanmoeller.com/screed/?p=4113 Ne vidim gde gresim?! |
||
09. 01. 2013. | #2 |
profesionalac
Professional
|
Ja to radim tako sto u
/etc/apache2/sites-available kreiram fajl koji se zove u tvom slucaju tester i u njemu definisem virtual host zatim komanda Kôd:
a2ensite tester restart apache servera i trebalio bi da radi. Ovo radim na ubuntu ali ne bi trebalo da bude razlike u ovom delu. |
"Hvala" Djuki za poruku: |
09. 01. 2013. | #3 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
|
"Hvala" tasmaniski za poruku: |
09. 01. 2013. | #4 |
Ivan Pavković
Qualified
Datum učlanjenja: 15.01.2007
Hvala: 42
16 "Hvala" u 16 poruka
|
Ne nalazi test.php je jer se ti i apache ne razumete gde je doucment root
Prilcino sam siguran da te zeza linkovanje. Zasto umesto tog ln -s bla bla jednostavno u httpd.conf ne promenis putanju? Takodje, prirodniji nacin za mint/ubuntu je da koristis ovo sto ti je napisao djuki za dodavanje virtual hostova. |
"Hvala" centaur za poruku: |
09. 01. 2013. | #5 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
httpd-vhosts.conf
Kôd:
Listen *:80 NameVirtualHost *:80 <VirtualHost *:80> ServerName Localhost ServerAlias *.localhost DocumentRoot /var/www <Directory "/var/www"> Options Indexes FollowSymLinks Includes ExecCGI AllowOverride All Order allow,deny Allow from all </Directory> </VirtualHost> |
"Hvala" webarto za poruku: |
09. 01. 2013. | #6 | |
član
Certified
450 "Hvala" u 10 poruka
|
Verovali ili ne, nista od ovoga nije pomoglo..
Neverovatno ali istina. U mom prvom postu, ima link gde je tu sve ovo sto pricate pa opet nista... Mozda da probam Ubuntu... neznam vise sta da radim, i iznerviran sam ovim Linuxom... Evo apache error log, ne vidi Document Root pa to ti je putanja je /var/www/tester/test.php Citat:
Poslednja izmena od spezia : 09. 01. 2013. u 23:05. |
|
10. 01. 2013. | #7 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
hahhaha
da li si pazljivo primenio moju metodu, reci ako ti treba pomoc pri prevodjenju ?? |
"Hvala" tasmaniski za poruku: |
10. 01. 2013. | #8 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Nisi napisao da li si uopšte napravio /var/www/tester (tj. ~/www/tester). Nisi napisao da li si restartovao apache. Čemu egzibicija sa symbolic linkom? Dovoljno je bilo da napraviš ~/tester dir i da promeniš DocumentRoot (i restartuješ apache).
|
"Hvala" nn.nn za poruku: |
10. 01. 2013. | #9 |
profesionalac
Professional
|
Da li imaš folder tester na putanji /var/www/tester ?
I da li u njemu imaš fajl index.php ?? |
"Hvala" Djuki za poruku: |
10. 01. 2013. | #10 | |
član
Certified
450 "Hvala" u 10 poruka
|
Citat:
1) Sinoc sam instalirao Ubuntu, isti problem. Ali to i ne cudi, jer je Mint maska Ubuntu-a, ipak je ovde rec o web serveru 2) apache stalno restartujem, nije to problem... Pokusavao sam sinoc preko 3 sata. 3) naravno da imam folder tester/test.php... Proverio sam ima je i u /var/www/tester/test.php /home/alek/www/tester/test.php Znaci na oba mesta, licno sam preko nautilusa gledao, ne preko konzole. Ako bude bilo problema, iznabacacu vam par slika, jer slika govori vise od 1000 reci. Danas cu lepo da instaliram opet Mint(nervira me nesto ovaj Ubuntu), format / particije sto inace i radim... pokusacu lagano i pazljivo opet da primenim vase savete, prvo cu pokusati @tasmaniski i javljam sta je bilo... |
|
|
|