|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
|
Alati teme | Način prikaza |
12. 03. 2014. | #1 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 25.10.2012
Hvala: 16
32 "Hvala" u 9 poruka
|
Najprostiji INSERT query nikako ne radi
Imam html:
Kôd:
<input id="parcela" type="text" value="Nova parcela"> Kôd:
<button class="btn btn-success" id="dodaj"><i class="fa fa-plus"></i> Dodaj novu parcelu</button> Kôd:
$("#dodaj").click(function() { $.ajax({ url: "insert3.php", type: "POST", async: true, data: { parcela:$("#parcela").val()}, dataType: "html", success: function(data) { $('#output').html(data); drawVisualization(); }, }); }); Kôd:
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") { try { $DBH = new PDO($dsn, $user, $pass, $opt); $STH = $DBH->prepare("INSERT INTO zemljiste (naziv) VALUES (:parcela)"); $STH->bindParam(':parcela', $_POST['parcela']); $STH->execute(); } catch (PDOException $e) { echo $e->getMessage(); } echo "<p>Data submitted successfully</p>"; } # close the connection $DBH = null; Verovatno je trivijalna greska ali ja jednostavno ne vidim! |
12. 03. 2014. | #2 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 25.10.2012
Hvala: 16
32 "Hvala" u 9 poruka
|
js Kod U Zaglavlju Ne Radi Dok Na Dnu Strane Radi !
|
12. 03. 2014. | #3 |
majstor
Wrote a book
|
Ne koristis domReady event, tako da na pocetku fajla (html) bindujes event na #dodaj button koji u tom momentu ne postoji uopste tako da taj mehanizam ne funkcionishe.
Ili stavi domReady prije nego sto pocnes bindovati ili koristi metod on() od jQueryija koji binduje event kad se element pojavi.
13. 03. 2014. | #4 |
expert
Grand Master
|
ja stvarno nemam protiv da se pitaju i pocetnicka pitanja
ali verujem da je od poslenjih 20 tema, bar pola tvoje i to skoro sva imaju odgovor na prvoj stranici google-a procitaj koju knjigu, ili jos bolje - manuale ovih tehnologija koje koristis best practices tako to ne zglabaj kod od tutorijala, nego ga razumi pa onda moze i kopiranje sve najbolje |
2 članova zahvaljuje robi-bobi za poruku: |
|
|