![]() |
#1 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Koje su opcije za dopremanje jednog Mac Minija iz USA kod nas? Imam prijatelje u USA koji mogu:
1. Da mi ga donesu 2. Da mi ga pošalju Problem sa opcijom 1 je što moraju da ga carine (ili da ga švercuju što od njih ne bih tražio) i morao bih da ga čekam do septembra (a treba mi za testiranje pa bi hteo da ga što pre imam na stolu). Da li postoji opcija da ga poašalju preko DHL i da bez carine (kao poklon or something)? Kolika je carina na opremu tog tipa... Itd itd itd. Iskustva, linkovi, saveti ![]() Btw, kod nas nemaju Mac Mini sa Intel procesorima već znatno slabiju G4 varijantu pa ako za iste pare uz cimanje mogu da dođem do boljeg računara što da ne. Uvek imam opciju da kupim precenjeni i slabiji mini kod nas, bar da probam da prođem bolje od toga.
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 01. 06. 2006. u 14:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Kako sam ja cuo, ako ti prijatelji raspakuju laptop tako da izgleda kao da je njihov (nista racuni, nista kese, nista install cd-ovi), proci ce kroz carinu.
![]() |
#3 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() To bi bilo sasvim logicno. Nisi kupovao nista znaci pare ne izlaze iz zemlje to ti samo neko salje drugarski, kao poklon.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 31.03.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Za testiranje??? Ne razumem.
Mogu bez problema da ti ga donesu naravno bez kutije i icega drugog. Ali ako govorimo o Mac miniju. Nema tu sta ni da se svercuje. Ti mislis da nasi carnici znaju sta je to. Ti verovatno znas, ali ostali ne. Dimenzije Mac minija su 16x16x5 centimetara! Znaci kao fotrola za diskove. Ako to ne mogu da provuku onda... A i kakvih diskova za install imas. Imas 2 DVDa na jednom MacOS X na drugom iLife '06. Nema sta tu toliko da se krije i sakriva. A sto se tice DHLa ili FedEx-a ili nekog drugog, ne preporucujem. Mnogo kosta. Ako vec dolaze, neka ti donesu. Jos nesto. Koliko si ti para odvojio za njega ako sme da se zna? ![]() ![]() A na e-bay-u sam video Dual G5 Quad! sa 21" Apple Cinema HD Displayom za ravno 1000 dolara, a aukcija se zavrsavala (tada kada sam gledao na sajtu pre mesec dana ) za 2 dana! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Citat:
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 01. 06. 2006. u 17:37. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() Ja sam dobio negde nesto vise se ni ne secam, i znam da je bilo na posiljci masnim slovima napisano da je poklon.
Ali i to sto kazes najbolje sa DHL ili tako nekim videti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ako ti salju idi preko FedEx-a, mnogo je povoljniji od DHL-a...
![]() |
#8 |
Knowledge base
Wrote a book
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Prije 2-3 godine, u doba cvjetanja zajednice SiCG, poslao sam jedan HDD od 120GB (upravo kao poklon) postom iz Podgorice za Beograd... 'Ladno je zavrsio na carini, bio tamo nekoliko dana, na kraju je momak kojem sam ga poslao uspio da ga izvuce bukvalno na lijepe oci... Da ironija bude veca, isti disk je kupljen u BG i donesen u PG u putnoj torbi... I tada i sada, ljudi su "u carapama" neometano export-import-ovali svasta, od procesora i hdd-ova, preko maticnih ploca do 21" monitora...
Zakljucak izvedi sam ![]()
![]() |
#9 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Prema uredbi koju je Vlada Srbije usvojila 1. juna ove godine, uvozne dažbine se od 3. juna ne plaćaju samo na pošiljke fizičkih lica iz inostranstva u vrednosti do 20 evra.
http://www.b92.net/info/vesti/index....&nav_id=200126
![]() |
#10 |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() Da to sam danas procitao. Razlog donosenja ovakve odluke jeste kataloska prodaja putek Neckerman-a, Quelle-a i slicnih koji su koristili ovu rupu u zakonu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Više od jednog li:hovera | chandler | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 4 | 20. 09. 2009. 10:00 |
evo jednog crtaca :) | flash_back | Opušteno | 1 | 06. 09. 2009. 00:06 |
Tipičan dan jednog programera | dootzky | Opušteno | 61 | 25. 09. 2008. 09:16 |
Sinronizacija dva Maca | Ilija Studen | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 4 | 29. 11. 2007. 14:59 |
Par pitanja u vezi Maca i tastature | Ilija Studen | Hardware | 33 | 19. 12. 2006. 14:18 |