Planiranje i usability Planiranje, legalnost, privatnost, arhitektura, principi |
|
Alati teme | Način prikaza |
27. 06. 2006. | #11 |
Python Ambassador
Master
|
Django ima IMHCO interesantno odrađen sistem za internacionalizaciju.
Postoje li zainteresovani da se nešto slično napravi za php?
27. 06. 2006. | #12 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
koliko sam ja shvatio sa ovog tvog linka django koristi gettext i to na potpuno isti nacin kako se to radi iz php-a ??? Ili gresim ?
27. 06. 2006. | #13 | |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Citat:
Gettext je odlicna stvar samo sto nije podrzan na mnogim serverima, a ume da bude i prilicno komplikovan za odrzavanje. Moje je iskustvo da sajtvoe uvek treba praviti tako da mozes da ih prekopiras na drugi host i da rade, a ne da moras da prilagodjavas host serveru, osim ako se ne radi o nekim bas specificnim aplikacijama.
27. 06. 2006. | #14 |
Python Ambassador
Master
|
@ivanhoe: Da, django za i18n koristi standardni gettext modul koji dolazi uz Python - ali definitvno se ne radi kao iz php-a:
1. gettext modul se ne koristi direktno već pomoću wrappera - da bi podržao više prevoda istovremeno (IIRC) za jednu istu instancu djanga 2. visok stepen automatizacije prevođenja + kada u izvornom kodu dodaš nove prevodljive stringove, jednom komandom ažuriraš sve .po fajlove 3. mogućnost automatskog prepoznavanja željenog jezika
03. 07. 2006. | #15 |
majstor
Wrote a book
|
Browser-ov omiljeni jezik nije uopste losha stvar, medjutim zavisi odakle imas posjete. Ako je poenta razlikovati HR i SR jezik, slazem se da su u pitanju korisnicka podesavanja odnosno nepodesavanja. Medjutim recimo ja sam radio sajt na 4 jezika (IT, EN, DE, FR) i koristio sam to buduci da kod mene u CH su osim englesko svi sluzbeni jezici. Takodje korisnik kojemu je omiljen DE vjerovatno ima njemacki Windows i njemacki browsera tako da se ne smara sa podesavanjima. Osim toga, meni GeoIP ne bi mnogo pomogao zbog jedne drzave a vishe jezika, a i zbog toga sto postoji mnogo ljudi koje zive u kantonima ciji jezik koriste samo sto moraju a na svom compu imaju maternji ili omiljeni (recimo Ticinese (italijanski mater.) zivi i radi u Zurichu i na poslu mora pricati njemacki, ali kuci uziva u svom ital.).
|
29. 07. 2006. | #16 |
novi član
|
Aj da ja postujem ovde prvi put
posto vidim da žalite sa gettext() mislim da će vam ovo pomoći. http://savannah.nongnu.org/projects/php-gettext Pisao je drug iz srednje Danilo Šegan i još neki stranac. Koristi se u WordPress, Gallery, SquirrelMail i još nekim. U svakom slučaju potreban vam je samo PHP da bi ovo radilo Inače u projektu http://www.mingbgd.com/ smo radili više jezični sajt koji prevode "čuva" u po fajlovima. Tako da su fajlovi mogli da se samo snime ili pošalju prevodiocu na email, oni prevedu u jednom od mnogo programa za po fajlove i samo vrati nazad i sve je na svom mestu U attachmentu imate sve što vam treba. Poslednja izmena od Toni : 29. 07. 2006. u 22:22. |
30. 07. 2006. | #17 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
o mr. Toni dobrodošao ....
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Razvoj i deployment PHP aplikacija | zoro | PHP | 14 | 21. 03. 2011. 09:04 |
Kako držati višejezične podatke u bazi... | McChoban | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 6 | 26. 03. 2008. 10:31 |
PHP za razvoj desktop aplikacija | chole | PHP | 8 | 29. 12. 2005. 08:00 |
Razvoj web sajta, presented by lego figurice | Dušan Dželebdžić | Planiranje i usability | 0 | 16. 12. 2005. 11:29 |
Web razvoj i Web dizajn na Wikipediji | Dragan Varagić | Opušteno | 7 | 30. 09. 2005. 21:35 |