(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
05. 07. 2006. | #1 |
expert
Grand Master
|
Knjiga za newbee-ja
Pozdrav,
trazi mi ortak neku knjigu o (X)HTML, CSS... Pregledam diskove i vidim da nemam nista na tu temu (samo PHP, i slicno. Kod tih PHP knjiga ima tu i tamo poneka glava o html tagovima ali onako na brzaka i uglavnom je to html 4. kad vec sad pocinje da uci, bar da pocne pravilno, zar ne? (a ne ko ja )) Jel imate neku knjigu (al, onako, za pocetnika) pri ruci, a da je dobra? Znam da na netu ima svega, ali jednostavno on nema net, a i ne bi znao sta da trazi i gde da cita. Zato mislim da je knjiga dobar pocetak, uz nju malo analize dobrih sajtowa (naravno, rekao je da ce uzeti neki net al kasnije) hvala P.S. moje PP, ICQ, Mail ... Poslednja izmena od robi-bobi : 06. 07. 2006. u 12:50. |
06. 07. 2006. | #2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Imam neku gomilu knjiga skinutih preko emule, ali ove o html-u nisam stigao ni da pogledam, pa ne znam sta valja, a sta ne..
Evo par koje mi zvuce kvalitetno: HTML & XHTML: The Definitive Guide, 5th Edition By Bill Kennedy, Chuck Musciano Publisher: O'Reilly Pub Date: August 2002 ISBN: 0-596-00382-X Pages: 670 HTML & XHTML: The Definitive Guide , 5th Edition is the most comprehensive, up-to-date book available on HTML and XHTML. The authors cover every element of HTML/XHTML in detail, explaining how each element works and how it interacts with other elements. With hundreds of examples, the book gives you models for writing your own effective web pages and for mastering advanced features like style sheets and frames. ---- JavaScript & DHTML Cookbook By Danny Goodman Publisher : O'Reilly Pub Date : April 2003 ISBN : 0-596-00467-2 Pages : 540 On numerous online forums for JavaScript and DHTML, the majority of questions begin with "How do I...?" This new Cookbook provides the answers with a comprehensive collection of problems, solutions, and practical examples. The book's recipes range from simple tasks, such as manipulating strings and validating dates in JavaScript, to entire libraries that demonstrate complex tasks, such as cross-browser positioning of HTML elements and sorting tables. ---- HTML, XHTML, and CSS Bible - 3rd Edition Brian Pfaffenberger, Steven M. Schafer, Charles White, Bill Karow Sve 3 knjige su pdf, i imaju bookmarks..
06. 07. 2006. | #3 |
expert
Grand Master
|
hvala, ivanhoe, pogledacu review-e tih knjiga
treca mi zvuci najobecavajuce za sada mi JS ne treba u principu bilo bi lepo da se ukljuci jos neko sa preporukom neke knjige koju je procitao u svakom slucaju imam te u vidu |
06. 07. 2006. | #4 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Ja uvek preporučim Web Standards Solutions - The Markup and Style Handbook. Aktuelan i praktičan pristup, plus CSS ne ide bez dobrog HTMLa tako da je paralelno razmatranje obe tehnologije potrebno kako bi se obe razumele i koristile pravilno.
Nemam ebook varijantu.
07. 07. 2006. | #5 |
expert
Grand Master
|
naravno, preporuke za knjigu koju ste procitali (a nemate u dostupnom formatu) su dobrodosle
nije problem kupiti, samo da znam da valja |
08. 02. 2007. | #6 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Ok, da se nadovežem na ovu temu i da predložim da se uvrsti među TOP teme...
Pitanje je jednostavno: preporučite knjigu za nekog ko se bavi razvojem veb aplikacija ali je prilično aljkav po pitanju čistog i semantičkog HTML-a i CSS-a (predlažem knjige za kupiti u firmi, a kolege iz tima nisu baš primerni HTML koderi , a i meni ne bi škodilo da pročitam)... Da li je pomenuta Cederholmova knjiga prava stvar? Šta kažete za sledećih par: http://www.amazon.com/Designing-Web-...dp/0321385551/ http://www.amazon.com/CSS-Mastery-Ad...dp/1590596145/ http://www.amazon.com/Bulletproof-We...dp/0321346939/ |
08. 02. 2007. | #7 |
Designer guy
Wrote a book
|
Ja imam Cederhomovu Bulletproof Web Design, odlična je, ali je orijentisana na real life primere po sistemu "ovo je trenutno stanje, a ovako treba".
Ako vam je u interesu html u globalu HTMLdog je za sada nešto najbolje što sam video, moja Jovana je ima. Odličan resurs, sve lepo objašnjeno, semantika, primeri... [Edit]: Hajde napraviću ja rezime i pregled dobrih knjiga koje preporučujem(o) i onda ću napraviti sticky thread. |
08. 02. 2007. | #8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
da booletproof web design, i ona Zen Garden case study knjiga (nisam siguran da li to postoji u stampanoj formi) gde su obradjeni reprezenatitivni dizajni sa Zen gardena sa detaljnim objasnjenima zasto i kako...imam negde taj pdf narezan, potrazicu pa cu vam dati tacan naslov knjige..
08. 02. 2007. | #9 |
Ivan Pavković
Qualified
Datum učlanjenja: 15.01.2007
Hvala: 42
16 "Hvala" u 16 poruka
|
I ova može da prođe za CSS.
http://www.amazon.com/Professional-C...e=UTF8&s=books Detaljna,jasna,sve kroz primere. |
08. 02. 2007. | #10 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Off Topic: Sta mislite o tome da prebacimo ovu temu u neki drugi forum, i da stavimo linkove ka svim dobrim knjigama (Web u globalu, a ne samo dizajn), i istu topujemo ? Razmisljao sam da otvorim slicnu temu pre neki dan samo za to, ali mozemo da iskoristimo i ovu kad smo vec poceli Inace, moj licni izbor za css bio bi: The CSS Anthology: 101 Essential Tips, Tricks & Hacks * Paperback: 376 pages * Publisher: SitePoint; 1 edition (November 30, 2004) * Language: English * ISBN-10: 0957921888 * ISBN-13: 978-0957921887 * Product Dimensions: 9 x 6.8 x 1.1 inches Poslednja izmena od dinke : 08. 02. 2007. u 17:47. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Razmena knjiga | vidak | Code snippets | 0 | 25. 10. 2010. 02:16 |
Linux knjiga | sH@DoW | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 17 | 14. 12. 2009. 20:55 |
PHP knjiga za pocetnika... | Adis A. | Sva početnička pitanja | 18 | 24. 05. 2008. 19:07 |
Sajam knjiga | oliver78 | Opušteno | 3 | 27. 10. 2006. 00:37 |