|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
12. 12. 2006. | #1 |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
|
Kako se pravi biznis: EXTREME - NOD32
Evo jos jednog primera kako se pravi biznis kod nas. Znaci sjajno...sta mi se jutros desilo.
Istekla mi licenca za NOD32, i ja uredno okrenem Extreme (www.extreme.co.yu) posto su oni ovlasceni prodavac za Srbiju. Kazem tetki na telefonu da mi je istekla licenca i da ocu da obnovim i krene njeno objasnjavanje procedure: Poslacu vam predracun mejlom, pa vi uplatite u posti/banci, pa kad se to pojavi kod nas na izvodu, poslacemo zahtev za obnovom korisnickog naloga (??!?) i treba da protekne dva radna dana i dobicete novo korisnicko ime i sifru. Ja se prevrnuo. Reko - pa ja treba da cekam PET DANA da mi obnovite faken licencu!?>!? Tetka smireno kaze - pa minimum tri Ali gospodjo, ovo je SOFTVER, da li postoji nacin da ja platim bilo kako, karticom, nebitno, samo da mi aktivirate licencu momentalno, danas, bilokako?!? Gospodja ce na to - pa mozda i postoji, ali ja za to ne znam Sta reci... i zasto ja posle da ne odem na warez, sta me boli k****... Pa necu valjda da se jurim po redovima u posti i uplatnicama, i cekam pet dana da bi mi obnovili licencu. Da su ameri ovako valjali sofver, dot-kom se NIKAD ne bi dogodio...Jadna zemljo... |
12. 12. 2006. | #2 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Odlicno, mislim sam tekst a ne situacija. Kod nas se firme cesto rukovode sa principom zasto jednostavno kad moze komplikovano. Ono "pa minimum 3" me je nasmejalo .
12. 12. 2006. | #3 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Znaci standardna procedira... nishta cudno...
12. 12. 2006. | #4 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
sto nekupujes licencu u slo kao sav normalan svet
|
12. 12. 2006. | #5 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Slicnu situaciju sam imao i sam pre izvesnog vremena, jedino sto sam ja legalno pokusao da kupim(Norton) karticom ali gospoda nisu htela da prihvate karticu iz Srbije.
Resenje ... deinstaliras AV. U zivotu sam virus pokupio samo jednom i to upravo prilikom pokusaja crackovanja gore pomenutog software-a. |
12. 12. 2006. | #6 |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
|
Ma resio sam... otisao sam direktno na eset.com, renewal je $27.30 i zavrsio posao... Inace, profaktura od "gospodje" koja mi je stigla je uvecana za 300 din (PDV). Ne samo sto me smaraju ko smrt babu, nego jos oce i da mi naplate $5 vise nego na sajtu bruka... samo se razmisljam dal da okrenem Extreme i obavestim ih da nema potrebe da mi vise salju ista, jer su potpuno nepotrebni u lancu
|
12. 12. 2006. | #7 |
profesionalac
Qualified
|
^Nema sta da se razmisljas, obavezno to uradi, jer sa njima ne moz drugacije.
Kad budu shvatili da su izgubili jednog potrosaca, nece ni prstom mrdnuti, ali kad taj jedan povuce jos dvojicu,a ta dvojica....I kad na kraju pocnu da cupaju kosu sa glave valda ce im onda pasti na pamet da se licenca moze obnoviti istog sekunda (Kao u svakoj normalnoj zemlji). I ne samo da moze nego da mora da se obnovi istog sekunda da bi se udovoljilo potrosacu.
12. 12. 2006. | #8 |
majstor
Wrote a book
|
He, ja sam prije par mjeseci kupio nod32. Kontaktirao lokalnog distributera za cijene (u CH), odgovorili mi u rok 24h. Ja poslao mail sta zelim, oni mi poslali uputstva za download, user i pass i rekli da ce uplatnicu poslati. Nakon par dana dosla uplatnica sa rokom uplate od mjesec dana (klasika za CH).
Sve 5 |
12. 12. 2006. | #9 | |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
To ti kazem... samo sto ja to isto radim sa slo sajtom eseta |
|
12. 12. 2006. | #10 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Ne mozete uvek kriviti nase firme. One moraju da rade u nasim uslovima, a to znaci da ne postoji mogucnost naplate preko interneta, a da se ne moze raditi na rec, vec mora da se saceka da komitent zaista uplati novac.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kako se pravi buzz? B92 + Limundo + 05. oktobar | Nikola Vavic | e-Business | 10 | 13. 10. 2007. 03:47 |
Problem sa XAMPP nakon instaliranja NOD32 | phatsa | Web aplikacije, web servisi i software | 26 | 26. 09. 2007. 19:36 |
FF 1.5 (ni rc ni prc nego pravi) | noviKorisnik | Web aplikacije, web servisi i software | 10 | 01. 12. 2005. 01:56 |