Planiranje i usability Planiranje, legalnost, privatnost, arhitektura, principi |
|
Alati teme | Način prikaza |
08. 11. 2005. | #1 |
profesionalac
Professional
|
Ugovor za izradu web sajta
U pregovorima sam oko izrade jednog sajta.
Hocu da (ako sve bude ok) sve dogovoreno stavim na papir na napravimo jedan ugovor. Kako bi se ogradio od nekih stvari koje klijent nije platio itd. Da li imate slicna iskustva? O cemu voditi racuna prilikom sklapanja ugovora? ... Povod za ovu temu mi je dao clanak: http://www.sitepoint.com/article/bul...esign-contract Interesuju me iskustva na nasem podneblju.
08. 11. 2005. | #2 |
Designer guy
Wrote a book
|
uffff, i mene ovo bas interesuje ...
|
09. 11. 2005. | #3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
a ovako ?
klasican ugovor o delu
09. 11. 2005. | #4 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
|
Ne pije ovo vode kod stranca.
Ali thanks for sharing. ili kako vec
09. 11. 2005. | #5 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Pa sad ,za strance vec ugovori drugacije idu kolko sam ja cuo Ali tesko kad si jedina ,ako si firma moras da imas u delatnosti nesto tipa izvoz softverskog resenja i onda to izvozis tipa cd jedan ali je to pain in a ass
ako ides nekim side contract ..to i nije bas tako pametno jer nije ratifikovano u sudu ,a mi jos nemamo ni eSign ... neka me neko ispravi ko se malo bolje razume u problematiku
09. 11. 2005. | #6 |
web dude
Grand Master
24 "Hvala" u 21 poruka
|
Pa iskreno ja sam odbio par za mene velikih projekata, jer su ljudi trazili da se potpise ugovor.
Mislim sta je njima da kazem ? Mogu samo da ih gledam u belo. Ili da potpisem neku njihovu glupost.
09. 11. 2005. | #7 |
profesionalac
Professional
|
Da potrebna mi je i forma, ali i detalji na koje treba obratiti paznju. Npr.
"Poslodavac je duzan da da potrebne podatke izvrsiocu posla u roku od 2 dana ili se u suprotnom rok izrade web sajte produzava za ono vreme za koje kasni predaja potrebnih podataka od strane poslodavca." "Nakon zavrsetka izdrade web sajta poslodavac ima pravo na dve besplatne revizije sajta." itd. Ovo sam nesto iz glave. Ajde malo o ovome. Interesuje me rekoh za nase podneblje. Pretpostavljam da sa inostranstvom ide "malo" komplikovanije. Hajde da zajednicki napravimo jedan ugovor koji ce svima nama odgovarati, ili da ovde napucamo najvaznije stvari pa da svako uzima ono sto mu treba.
24. 11. 2005. | #8 |
novi član
|
Web Dev Contract
Evo ja prilazem jedan od ugovora mada me malo brine ovo upozorenje koje ide uz njega,posto je to deo nekakvog pro buisinis tool-a i zasticeno pravima, pa nisam 100% siguran da mogu da ga kacim ovako javno.
contract.zip Ako moderatori imaju nesto protiv ili misle da bi trebali neka ga obrisu, ali prvo neka ga pogledaju ljudi koje to ovde interesuje. Pozdrav svima Poslednja izmena od wRong : 24. 11. 2005. u 21:44. |
24. 11. 2005. | #9 |
web dude
Grand Master
24 "Hvala" u 21 poruka
|
Kako si smeo ovo ovde da okacis! ( downloading.... )
23. 12. 2005. | #10 |
web dude
Grand Master
24 "Hvala" u 21 poruka
|
Drugari, kako se placa porez po ugovoru o delu ?
Koliko je procenat ? Jer se to placa odmah i kome ? Ili placam samo ako zaradim vise od xx.xxx ili to ne spada pod to ? poz
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
ugovor o kupoprodaji sajta/domena, primeri ? | [nq] | e-Business | 11 | 24. 08. 2009. 19:20 |
Ugovor za (o) ažuriranje (održavanje) sajta | glaspodrinja.com | e-Business | 2 | 02. 10. 2008. 16:05 |
Potreban neformalni tim ili firma za izradu veceg sajta | oksite | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 28. 02. 2008. 22:48 |
Poziv za dostavu ponuda za izradu Web sajta – RTV | Dragan Varagić | Poslovne ponude i zapošljavanje | 286 | 07. 04. 2007. 01:41 |
Ugovor o zaposljavanju | bluesman | e-Business | 8 | 06. 12. 2005. 13:57 |