Planiranje i usability Planiranje, legalnost, privatnost, arhitektura, principi |
|
Alati teme | Način prikaza |
21. 03. 2007. | #1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 11.07.2006
Hvala: 1
2 "Hvala" u 2 poruka
|
Fontovi za generisanje PDF-a
Ćao,
potrebno mi je da iz PHP-a generišem jedan PDF dokument. Nije mi baš najjasnija situacija oko korišćenja fontova. Razvoj sajta radim na WinXP mašini, pa su mi na raspolaganju Arial, TNR i drugi standardni fontovi. Kada se sajt prebaci na tamo-neki hosting pod Linuxom, tih fontova nema, ali i mislim da ih ne mogu tek tako uploadovati da bi ih skripta koristila (nisu free). A ne bih da kršim autorska prava. Možete mi dati preporuku koji font koristiti za jedan poslovni PDF dokument, a da je font free, i da ima podršku za šđčćž po win-1250 kodnom rasporedu (nije moj izbor!), i da mogu da ga koristim i pod winom i linuxom? I drugo: da li koristiti TTF ili Open-Type font? Nemam iskustva sa fontovima, pa mi zato i ništa nije jasno. Skinuo sam nekoliko fontova sa http://www.searchfreefonts.com/, ali ni jedan od njih nema naša slova. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
generisanje preview-a PDF-a | ivanhoe | Web aplikacije, web servisi i software | 4 | 09. 02. 2010. 22:43 |
Fontovi | Pedja | Web design, Layout, User Interface | 0 | 28. 05. 2007. 01:52 |
free fontovi | chesare | Linkovi | 2 | 05. 03. 2007. 15:27 |
Nesistemski fontovi u css-u | nixa | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 18 | 12. 04. 2006. 16:51 |
Ćirilični fontovi | cvele | Web site, dizajn i multimedia | 1 | 13. 03. 2006. 16:08 |