01. 06. 2007. | #11 |
Nekad bio ddz
Expert
|
A tu su i ekstremna rešenja:
http://www.tacticalgamer.com/hardwar...tml#post709385 http://folk.ntnu.no/bardlund/hack.jsp |
01. 06. 2007. | #12 |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
|
Najjednostavnije rešenje za hlađenje
Notepal W1
04. 06. 2007. | #13 |
Comfortably Numb
Professional
|
Ventilator (na procesoru) je cisto ko suza, drugom ne mogu da pridjem jer i pored odvrnutih srafova ima neki vrag koji drzi poklopac pricvrscen po sredini, a taj drugi otvor je mizeran, sumnjam da ce usisivac ista da uradi... trenutno mi je laptop naslonjen na kutiju od nekih 10-tak cm + drzim CPU na 1.5GHz (50%). I pri ovakim drasticnim merama, ne smem ni pomisliti na "poslove" kao sto je ripovanje u mp3, divx, cak ni zahtevnije igre - ugasi se.
Ventilatori mi zapinju, kontam da su omatorili i da ih treba zameniti, ali gde sam god pitao - svi vrte glavom i/ili bledo me gledaju. Probacu tamo kod lutrije, thx za info Treba da ga posaljem kuci, posto stara radi 3 posla na 3 razlicita i treba joj laptop, a posto planiram da sebi uzmem desktop masinu - njoj cu dam ovo cudo. Njoj treba racunar koji radi, a ne da se dovija kako da joj se ne ugasi nakon sat vremena tipkanja po Excell-u (nikad nece nauciti da sejvuje dok radi, ona to na kraju ). Zato mi ove eksterne varijante ne odgovaraju (taman posla da sa sobom vuce i stalak za rashladjivanje), pa taman da hlade na -20C.
04. 02. 2008. | #15 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 31.01.2006
Hvala: 0
3 "Hvala" u 2 poruka
|
Preporuka za servis u Beogradu: http://www.pcklinika.co.yu/
Problem sa grejanjem lap topa resavaju za 30 eur, (tako je bar bilo pre malo jace od godinu dana), a lap top vracaju nazad u roku od 2 dana. Postoji i ekspres varijanta, mislim da je tad cena 50 eur. Garancija na popravku je ako se ne varam 6 meseci. U ovu cenu bilo je uracunato ciscenje svake komponente i stavljanje nove termalne paste na procesor. Ja sam bio jako zadovoljan uslugom, posle servisa nije bil ni g od grejanja. |
04. 02. 2008. | #16 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
^ Ja imam drugacije iskustvo sa pomenutom firmom (PC Klinika), laptop odnesen na servis, nisu uspjeli da ga poprave, ali su pokusali da mi prodaju novi. Laptop kasnije odnesen kod drugog servisera (ZDE u Bulevaru) koji mislim da nije ni pokusao da ga popravlja, prilikom preuzimanja su mi greskom ponudili da kuci odnesem tudji laptop par puta vrijedniji od moga. Laptop kasnije popravio prijatelj za 15-tak minuta, bez ikakve zamjene dijelova.
|
05. 02. 2008. | #17 |
Čurug medju stručnjacima
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 05.02.2008
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Po vašem mišljenju koji je najbolji servis u NS za lap top??
|
19. 02. 2008. | #18 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 18.10.2006
Hvala: 19
10 "Hvala" u 6 poruka
|
Citat:
19. 02. 2008. | #19 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
jako cest problem sa laptopima je da upadnu dlake u ventilator, pa ga blokiraju... to se ocisti za sekund, ali opet ako vas mrzi da se sami petljate onda placajte "majstorima"...
btw, nikad mi nije bilo jasno sta je to serviser za kompove, kad tu nema sta da se servisira, pobodes komponente i to je to... ako nesto ne radi zamenis... popravke se ne rade prakticno nikada, 99% tih PC servisa ni lemilicu nema, niti bi znali da je koriste...
19. 02. 2008. | #20 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
^ Za laptop je drugacija prica.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Potrebna preporuka za servis za praćenje posjeta na mobile/wap stranicama | mb_sa | Web aplikacije, web servisi i software | 1 | 08. 07. 2008. 22:03 |
Pay Per Post servis | zokiii | Marketing i SEO | 24 | 13. 01. 2007. 03:38 |
Sitescore servis | Veljko | Web aplikacije, web servisi i software | 0 | 19. 12. 2006. 19:25 |
Servis blog.co.yu | dmc_dtc | Web site, dizajn i multimedia | 65 | 21. 11. 2006. 15:43 |