![]() |
#41 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kad su u bivšu mi firmu dolazili gosti iz Švedske u Beograd, bili su apsolutno fascinirani količinom đubreta na beogradskim ulicama, u parkovima (dovoljno je baciti jedan pogled dole sa kalemegdanskog zida), uz rečne obale, oko splavova itd.
Živim u prilično prljavom delu Beograda i gledao sam malo šta radi GČ: opere ili počisti ulice, i to često vrlo naprednim sredstvima (oni Dulevo kamioni sa četkama), a 2 metra pored, na zelenoj površini odmah pored trotoara, hiljadu plastičnih kesa, papirne ambalaže, flaša itd. Apsolutno sam siguran da bi se situacija, makar što se tiče đubreta, rešila za par meseci, na isti način kao što su pre par godina svi krenuli da vezuju pojaseve u automobilima (pa posle prestali koliko mi se čini).
"Hvala" jablan za poruku: |
![]() |
#42 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Opet ću ja malo o Singapuru, za one koji nisu upoznati sa istorijom tog grada-države, to je bila jedna od najstrašnijih luka u svetu, stecište najgoreg belosvetskog šljama. Jednog dana sve to se promenilo kada su izabrali premijera koji je HTEO to da reši, sada je Singapur jedan od najsigurnijih velikih gradova na svetu, ulice su besprekorno čiste, za silovanje sleduje smrtna kazna, taksista ne može da stane gde hoće da primi putnika nego samo na taksi stanicama (koje izgledaju kao naše autobuske stanice, sa nadstrešnicama), ljudi koji čekaju taksi takođe čekaju red... da ne dužim puno (gubi se poenta), tamo je došao na vlast političar koji nije demagog nego manager i rešio je probleme grada kao što se rešavaju problemi i kompaniji.
Već dugo Singapur zovu "fine city" (fine, kao sarkazam na kazne, ali i kao epitet), ja bih voleo da Beograd (i celu Srbiju) zovu tako.
![]() |
#43 | |
expert
Master
|
![]() Citat:
![]() EU bla bla a djubreta, lutalica i prosjaka na sve strane a isti ti Svedjani su glasali da se BG primi u EU, a satro potrebni su standardi... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
expert
Master
|
![]() Poenta je da ti Svedjani preterano se*u...jer biti "fasciniran" djubretomu jednoj non EU zemlji a s'druge strane to odobravati (glasanjem za ulazak BG u EU) je licemerno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() ^ Ma daj... Niđe veze!
Kada ti neko ukazuje na probleme i podstiče te da ih rešiš treba da kažeš hvala i zasučeš rukave, a ne da se vadiš kako je to licemerno i kako seru. Jer nije ![]()
![]() |
#47 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Mi smo (bre) jeli zlatnim viljuškama...
![]()
![]() |
#48 |
expert
Master
|
![]() A kako te podstice?
![]() Kako bi neki Francuz reagovao kada bi krenuo da pricas o problemima afro imigranata i nasilja na ulicama umesto da pricas kako si odusevljen lepotom Pariza...? Na konto stranaca, kada je kolega iz Spanije dosao u Beograd prvo sto je rekao je da je mnogo cist, lep i uredjen kao i da su mu devojke neverovatno lepe. Da ne bude zabune on je iz La Korunje a nije da nije putovao po svetu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() Stella, tvoj misaoni proces će ostati za mene večita misterija!
1. Moji bivši kolege Šveđani nisu glasali ni za ni protiv primanja Bugarske u EU, niti ih je ko pitao. 2. Količina đubreta na ulicama neke zemlje nije kriterijum prijema u neku međunarodnu organizaciju, osim možda u Zajednicu Zemalja Čistih Ulica. 3. Članstvo u EU sa ovom temom nema apsolutno nikakve veze. 4. I ja sam budala što trošim vreme.
2 članova zahvaljuje jablan za poruku: |
![]() |
#50 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() Ja sam prošle godine bio u Istanbulu i što se tiče onog da smo mi jeli zlatnim kašikama a onda došli Turci i iskvarili nas za 500 godina, mogu samo da kažem Myth busted! Grad je veoma čist, gradski prevoz i metro takođe, niko se ne gura da uđe ili izađe i svi vam viču "pardon" ako vas pomere prilikom izlaska. Ono gde smo slični, to je da mnogo puše (puši ko Turčin - myth confirmed) i bacaju opuške na sve strane. Uz to, verovatno zbog idealnog mesta za postavljanje bombi, kantu za đubre gotovo da je nemoguće naći po centru Istanbula, ali zato neumorna ekipa non-stop ide i čisti te opuške i đubre tako da je centar opet veoma čist.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IT Dan 2008 | vuknikolic | IT događaji | 6 | 08. 10. 2008. 15:43 |
E-trgovina 2008 - Palić 16-18.04.2008. | Dragan Varagić | IT događaji | 70 | 19. 05. 2008. 14:57 |