|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
04. 11. 2008. | #1 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
|
Koliko ste osetili globalnu finansijsku krizu?
Da li ste primetili da vam dolazi manje projekata ili manje narudžbina, za one koji prodaju proizvode?
U mom slučaju, u septembru mi je prodaja bila na najmanjem nivou ove godine, dok se već u oktobru vratila na neki prosek. Moj softver kupuju firme, i izgleda mi da nisu više pod kočnicama, tj. da se troši kao i ranije. Iz mog malog seta podataka sledi da je kriza dobrim delom prošla ili bar umanjena svim merama koje se preduzimaju, ili odložena za kasnije. Kako vama deluje? |
04. 11. 2008. | #2 |
Goran Radulović
Professional
|
Mi sa activeCollab-om nismo osetili nikakav pad prodaje, shta vishe trend rasta je nastavio manje/vishe istim (predvidjenim) usponom.
04. 11. 2008. | #3 |
Designer guy
Wrote a book
|
Osetili smo porast u broju projekata sa iznenadnim nestankim fundinga ili sa druge strane sa pricama "hocemo long term saradnju, u ovo doba recesije jako je bitno imati konstantan cash flow, bla, bla, bla"…
|
04. 11. 2008. | #4 |
A suicide bomber!
Certified
|
a i dolar je skocio konacno..
04. 11. 2008. | #5 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 15.09.2006
Hvala: 11
3 "Hvala" u 3 poruka
|
Po mom misljenju pravi pokazatelj kakve ce biti posledice krize ce biti obim poslova u prvom tromesecju sledece godine i kasnije. Za sada se sve kotrlja dosta dobro i ima dosta posla...
|
04. 11. 2008. | #6 |
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
|
Znacu krajem decembra kada dobijem na uvid i potpis ugovor za narednu godinu.
Godine i iskustvo mi govore da ce "globalna finansijska kriza" (sta god ona znacila za konkretnu industriju, biti predivan izgovor za poslodavce ...
04. 11. 2008. | #7 |
troll mode
Wrote a book
|
^da, bas sam skoro pricao sa organizatorima NewLeaders konferencije i kazu da ih je 7-8 sponzora odbilo na foru globalne ekonomske krize. U pitanju su multinacionalne firme
|
05. 11. 2008. | #8 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Na jednom poslu, globalna finansiska kriza je uticala mizerno, dok je moje ljubimče prilično pogođeno i nadam se da će preživeti celu ovu priču.
Moje lične finansije, planiranja i sl. užasno pogađa oscilacija kursa, no to je posebna priča.
05. 11. 2008. | #9 |
Developer
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Nesto direktno me zasad nije pogodila. Uglavnom malo vise posla jer se rokovi ne smiju probijati. Na ruku ide to sto sam zaposlen kao stalni , a ne kao externi saradnik. Inace firmu je bas dobro pogodilo, ali ne bih smio u detalje, jer se posao ovih dana lako gubi ...
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koliko naplatiti? | Tane | Sva početnička pitanja | 4 | 01. 03. 2008. 08:11 |
Koliko ovo vredi? | sirNemanjapro | Web design, Layout, User Interface | 10 | 16. 06. 2006. 23:50 |
Jeste osetili zemljotres? | jasmanac | Opušteno | 19 | 23. 03. 2006. 10:41 |