|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
|
Alati teme | Način prikaza |
11. 03. 2009. | #11 |
133t
Master
|
takodje tako mogu da $db iskoristim za konekciju ka drugoj bazi, dok je $this->db uvek ona primarna iz config fajla.
|
11. 03. 2009. | #12 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Kada ste se već zakačili za bazu, koliko često ste imali potrebu da se u istom scriptu kačite na 2 različite baze podataka istovremeno? Ja sam dugo koristio jednu klasu koju sam stalno instancirao $db = new Database()..., međutim usput sam došao do zaključka da mi to toliko retko treba da gubi svaki smisao te sam prebacio klasu u čisto statičku.
11. 03. 2009. | #13 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
meni to vrlo retko treba, ali ne bi trebalo da je preveliki problem napraviti workaround, da mozes da kreiras vise konekcija iz istog singltona, samo svugde u metodama treba voditi racuna o trenutno aktivnom linku sa bazom...
a ako su baze sve na istom serveru, onda je dovoljna jedna konekcija, pa samo koristis baza.tabela sintaxu u SQL-u..
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
C#, interfejsi i apstraktne klase | Ivan | Sva početnička pitanja | 5 | 04. 11. 2008. 11:00 |
Stila CSS klase se prikazuje u IE, ali ne i u Firefoxu | rookey | Sva početnička pitanja | 6 | 23. 12. 2007. 03:51 |
file_put_contents() iz klase? | Bojan Zivanovic | PHP | 5 | 09. 06. 2005. 20:05 |