Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
31. 05. 2009. | #1 |
Vuk Nikolić
Certified
Datum učlanjenja: 02.02.2007
Hvala: 6
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Google wave
Predpostavljam da ste manje-vise culi o google wave-u. Kako vam se cini ideja?
http://wave.google.com/ Najavili su nesto krajem godine da ce krenuti... Zvuci zanimljivo |
31. 05. 2009. | #2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Danas sam odlgedao wave demo, par puta mi se povraćalo, što od "priče" što od publike koja je aplaudirala u delirijumu. Wave je super, tu nema dileme, ali priče kao "mi smo napravili ovaj protokol i sve oko njega i daćemo ga open source jer je nama stalo do vas, mi smo mnogo dobri"... bljak. Samo što su ostali, verovatno od tolikog aplauduranja, "prečuili" nastavak rečenice "... a vi ćete da napravite milijardu aplikacija za nas". Malo su redefinisali open-source.
31. 05. 2009. | #3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Citam danas Zoho blog, jedan od ozbiljnih konkurenta cele linije GDoc ...
http://blogs.zoho.com/general/micros...y-in-contrasts interesantno
31. 05. 2009. | #4 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Pa to su verovatno isti oni koji brže bolje na svom blogu objavljuju da je Google promenio favicon.
|
31. 05. 2009. | #5 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Da, za one koji ne žele da gledaju sat i 20 minuta demo, ono što mi je prvo upalo u oči je da se videla gomila bug-ova, koji su pobrali ogromne aplauze. Odmah sam pomislio kako bi net bio pun pljuvačina da je slučajno "neko drugi" imao prezentaciju sa samo 10% tih problema. Jasno je da je, kako kažu, "early development stage" (iako posle skoro 2 godine razvoja) ali meni oni ne smetaju, čak su mi simpatični kao i svi drugi developeri, meni je totalna misterija ta publika tamo. Mislim da čak i kada bi primali platu od Google ne bi bili u tolikom delirijumu.
01. 06. 2009. | #6 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Jel to ovaj sa laptopom
01. 06. 2009. | #7 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Moguće A ovi što ne tapšu verovatno ne mogu pošto im je ruka u gaćama
01. 06. 2009. | #8 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
@nixa: taj što je to pisao -- ne znam kako je našao da poredi Wave sa Silverlightom? Nekako mi to ne odgovara. SL je kao Flash - programersko/dizajnerska platforma, a Wave meni deluje više kao aplikacija koja može da se nadograđuje po želji.. tj. kao skoro direktna konkurencija Sharepoint-u.
Ono što može da se vidi jeste da će u budućnosti HTML5/CSS3/SVG/itd biti konkurencija i Flashu i Silverlight-u. Možda je to hteo da kaže, pa se malo spetljao Ali to i nije neka novost, iskreno, odavno stvari idu u tom smeru.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 01. 06. 2009. u 03:14. |
01. 06. 2009. | #9 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
posle nije ni cudo sto postoji 'google sekta' ciji pripadnici tvrde da je google zapravo Bog, i da je svemocan, potkrepljujuci to tvrdnjom da nije moguce pretraziti ceo net za deseti deo sekunde, a 'google to upravo radi'.
|
01. 06. 2009. | #10 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Heh, Google sektaši barem ne izgledaju kao jehovini svedoci, za razliku od Majkrosoftovih...
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
P4 vs the new wave | f00gazzi | Hardware | 0 | 18. 02. 2010. 04:41 |
Google to charge businesses for Google Apps | Peca | Opušteno | 10 | 01. 12. 2007. 16:09 |
Google vs. Microsoft vs. Yahoo! (was Google placa milijardu dolara za 5% AOL) | Dejan Bizinger | e-Business | 105 | 04. 12. 2006. 14:06 |
Google Analytics - Urchin from Google | bluesman | Marketing i SEO | 26 | 20. 12. 2005. 19:38 |
novo od google inc -> google print | nixa | Linkovi | 2 | 06. 08. 2005. 15:21 |