|
Programiranje Java, Perl, VB, ASP, .NET, C, C++, Pascal, Delphi Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
27. 03. 2010. | #1 |
novi član
Datum učlanjenja: 16.08.2009
Hvala: 1
1 "Hvala" u 1 poruci
|
C: Potrebna pomoć oko izrade programa
Totalni sam početnik u C-u i sve je išlo donekle dok se nisam zapetljao sa ovim problemom koji treba da rešim. Tačnije ne znam ni odakle da počnem s obzirom da sam slab sa ovim delom matematike (nizovi i redovi). Molim za malo pomoći. Da, ukoliko je neko raspoložen, mi objasni u kratkim crtama kako da napišem code za ovo. Hvala unapred.
|
29. 03. 2010. | #2 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 29.03.2010
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Prvo da razjasnimo šta se traži.
Unose se one vrednosti sa standardnog ulaza, pretpostaviću da taj deo znaš. Ti treba da izračunaš vrednost s, (xmax - xmin) / dx puta i to prikažeš. Prvi put će ti vrednost x-a pri izračunavanju funkcije s biti xmin, sledeci put, xmin+dx, pa xmin+2*dx i tako sve do xmax. Kako to sve uraditi? Moj predlog ti je da imaš jedan for ciklus koji ide od xmin do xmax sa korakom dx i da u okviru tog ciklusa, najlakše, imaš još jedan koji će ti računati funkciju s. Mislim da je prilično jasno kako se s računa. Za stepen koristi, beše, funkciju pow(), prvi parametar ti je šta stepenuješ a drugi na koji stepen. Nalazi se u math.h. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Hitno potrebna pomoć- nestanak parametara kod "Site definition"- u Dreamweaveru 8 | master-69 | Sva početnička pitanja | 6 | 12. 11. 2008. 22:55 |
Slanje liste proizvoda na mail - potrebna pomoć | trollhorn | PHP | 16 | 29. 03. 2007. 14:41 |
potrebna pomoć kod mode rewrite-a | 2point | Regular expression i htaccess | 10 | 22. 03. 2007. 01:38 |
Zastita programa od kopiranja | colke | Programiranje | 11 | 23. 11. 2006. 18:29 |