![]() |
#231 |
Siva eminencija
Grand Master
|
![]() U Srbiji su zakoni manji problem od toga sto se vrlo retko zna TACNO tumacenje zakona, pa ga svi tumace na svoj nacin.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 03.05.2007
Hvala: 40
51 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() Jesu zakoni ponekada nerazumljivi (u MALOM BROJU slucajeva) ali navedi nam tacan naziv zakona i clana gde kaze to gde ti tvrdis - pa makar mi i ne razumeli.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#233 | ||
Siva eminencija
Grand Master
|
![]() Citat:
![]() A kad se pominju seminari zdravstvenih radnika: Citat:
Zakon o porezu na dohodak gradjana, pogledati i zakon o izmenama istog zakona. Poslednja izmena od McKracken : 21. 06. 2010. u 05:26. |
||
![]() |
![]() |
"Hvala" McKracken za poruku: |
![]() |
#234 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 28.05.2010
Hvala: 4
36 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() Citat:
Ovako da ti verujemo da rec da si ti zbog sebe isao na sud da ne bi placao PIO?? Stravno ne mogu da verujem da je neko to ovde radio.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
profesionalac
Professional
36 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() Znaci, upravo si sam sebe pokopao tim misljenjem ministarstva:
" Ugovorena naknada koja se ostvaruje po osnovu ugovora o delu podleže plaćanju doprinosa za obavezno penzijsko i invalidsko osiguranje po stopi od 22%, na istu osnovicu na koju se plaća i porez na dohodak građana," Upravo to i pricam. Ako si po drugom osnovu osiguran, ne placas zdravstveno i nezaposlenonst, ali placas PIO u svakom slucaju. A sto se tice toga za zdravstvene radnike, taj clan ih ne pogadja za seminare. Seminari nisu radno angazovanje. Zar ti mislis da bi firme koje zaradjuju vise od cele Srbije (a neke i od celog Balkana) dozvolile da imaju knjigovodje koji ne znaju tako nesto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Siva eminencija
Grand Master
|
![]() Da li mi verujes ili ne me ne pogadja ni najmanje, mozda i manje od toga
![]() To sto mene nije mrzelo da posaljem advokata je moja stvar, kao i to da nemam apsolutno nikakvu obavezu da bilo sta dokazujem bilo kome po forumima. Over and out. |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
novi član
Datum učlanjenja: 21.06.2010
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pozdrav! Zanima me da li ja kao fizicko lice koje radim kao freelancer ako platim to zdravstveno osiguranje od 12.5% (il' koliko vec) sam automatski zdravstveno osiguran tj. mogu da overim knjizicu itd? Sta ako ja svaki treci mesec primim neke uplate ili cak samo jednom godisnje npr?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() ^ Ako nisi zaposlen, onda ćeš najverovatnije overavati knjižicu u statusu nezaposlenog lica. I nezaposlena lica imaju pravo na zdravstvenu zaštitu. Raspitaj se u socijalnom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
profesionalac
Professional
36 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() Citat:
Ako ti ne pravis razliku i ne zelis da "nas uveris" (citaj: pomognes), onda nisi nimalo ucinio dobro ikome ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
novi član
Datum učlanjenja: 21.06.2010
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Hvala na odgovoru. Znam da kao nezaposlen imam pravo na zdravstveno ako se prijavim na biro ali sta ako nisam na birou na primer, a platim to zdravstveno osiguranje pri svakoj deviznoj uplati kao freelancer?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Naplata Adsense - vaše uplate su trenutno zadržane! | ljtruba | Sva početnička pitanja | 8 | 07. 09. 2010. 11:03 |
Gde se Placa Porez | buksula | e-Business | 1 | 06. 03. 2010. 13:22 |
Zakup servera u EU i porez? | LiquidBrain | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 9 | 16. 01. 2010. 21:50 |
porez - ugovor o posredovanju | dali83 | e-Business | 4 | 16. 08. 2009. 20:25 |
Affilate i porez. Ima li ko konkretan odgovor? | markos | e-Business | 18 | 15. 08. 2009. 18:57 |