Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
23. 10. 2010. | #1 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 23.09.2007
Hvala: 0
510 "Hvala" u 7 poruka
|
Server ili VPS, ali...
Potreban mi je server ili VPS. S obzirom da nikad nisam koristio ni jedno, a imam posebne prohteve nadam se da će mi neko ovde moći pomoći.
Pre svega potrebno mi je da mogu koristiti nešto kao remote desktop. Hoću da na serveru mogu pokrenuti browser i koristit ga na isti način kako to radim na svom računaru. Isto tako da mogu da se povezujem na druge servere preko FTP. Hoću da akd pristupim drugim sajtovima moja poseta izgleda kao da je iz zemlje u kojoj je server/IP. Na taj server ću skidati neke fajlove preko servisa za razmenu fajlova (rapidshare, megashare, hotfile...), tako da mi je potrebno da vidim ono odbrojavanje pre preuzimanja fajla ili upišem captcha kod. Ja trenutno koristim na svom računaru Ubuntu, ali imam instaliranu i Win 7. Prioritet su Linux serveri (ili VPS). Poželjno bi bilo da neophodni dodatni (ako postoji) software bude dostupan za Ubuntu. Naravno, na tom serveru ću imati i par sajtova, ali oni svi zajedno, trenutno, generišu svega par stotina poseta dnevno.
Hosting-Recenzije | Cool gadgets and gift ideas | Must Watch Movies Running shoes for men | Running shoes for women Poslednja izmena od miljant : 23. 10. 2010. u 12:26. |
23. 10. 2010. | #2 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 15.02.2010
Hvala: 5
7 "Hvala" u 7 poruka
|
Citat:
ili na primer dedicated sa KVM, gde bi imao potpunu kontrolu nad serverom kao da ti je kucni komp... al to je skuplja varijanta i nisam nikad probao.. |
|
23. 10. 2010. | #3 |
Aleksandar Janković
Qualified
Datum učlanjenja: 16.10.2010
Hvala: 70
54 "Hvala" u 36 poruka
|
Prva prepreka u tvojoj zamisli je da se bilo kakvo korišćenje servera na način koji si opisao strogo sankcioniše od strane hosting provajdera ( normalnog hosting provajdera tj. ). Ako neko zna nekog nenormalnog da ti preporuči tu je druga caka.
Ta druga caka je da to što ti želiš zahteva dosta podešavanja i ne znam da li se trud isplati. Da bi na linux server mogao da pokreneš browser preko remota, prvo imaš zavrzlame oko pokretanja xservera, to ti je grafičko okruženje koje mora da se izvršava na serveru, onda da nađeš neki pristojan remoting software, pa dok još to podesiš. Dalje ulaziš u vode koje ja lično ne poznajem ali mi se čini da je velika muka oko toga jer je standardna linux administracija urađena preko konsolnih komandi i sve ostalo stoji kao piletu sise. A ti sajtovi će biti dostupni dok te ne otkriju u tvojim aktivnostima. Ali sam uočio da ti ustvari hoćeš samo običan proxi server. Napravi novu temu ako te to interesuje. To je moje viđenje situacije ako neko zna bolje nek me ispravi. |
23. 10. 2010. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
@ajankovic: ne moras browser da pokreces na serveru, digne se samo proxy ili socket server, ili se napravi samo ssh tunel (samo onda ne znam koji IP se vidi?). A ako bi iz nekog razloga zeleo da imas gui okruzenje na serveru, ni to nije tako veliki problem, xserver uospte nije toliko tezak za podesavanje, a klijenata ima dovoljno (a uvek moze da uzme i windows server)... ali za ovo sto hoce, to mu nije potrebno...
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 23. 10. 2010. u 13:52. |
23. 10. 2010. | #5 |
Miljenko Rebernišak
Qualified
Datum učlanjenja: 05.03.2009
Hvala: 4
25 "Hvala" u 22 poruka
|
^Moze se uz pomoc putty napraviti ssh tunel. U browser se upise localhost sa portom otvorenim preko putty. Sve funkcionise kao sock proxy tako da se vidi ip adresa servera.
23. 10. 2010. | #6 |
majstor
Wrote a book
|
Ako zeli skidati fajlove na taj server onda mu proxy varijanta nije rjesenje.
|
23. 10. 2010. | #7 |
član
Na probnom radu
510 "Hvala" u 7 poruka
|
Sve to izgleda isuviše komplikovano za mene, pa je najbolje da odustanem.
Vidio sam da Ubuntu ima Remote Desktop ali znam da je na serverima obično verzija za servere, ipak bolje je pitati nego nagađati. Ostajem pri sadašnjem sistemu shared hosting za sajtove rapid leech za download i moj IP. Jeste da je malo komplikovanije od onoga što sam zamislio, ali je zato jeftinije.
23. 10. 2010. | #8 |
novi član
Na probnom radu
|
Da ne trazis nesto ovakvo Remote Desktop VPS http://vpsville.ca/remote-desktop
Ili ti samo treba sripta za download/upload fajlova sa/na fileshared sajtova, koja ce raditi na vecinu jeftinih shared hostinga? Za takve stvari ja koristim http://rapidgetpro.ru/ sa download/upload pluginima za vecinu fileshared sajtova. Naprimer, downloadujes fajl sa rapidshare, onda direktno ga uploadujes/prebacis na bilo koji ftp, poslajes na email, iseces na delove ako je velik i td. i sve to maximalnom brzinom koju ti server dozvoljava. |
23. 10. 2010. | #9 |
član
Na probnom radu
510 "Hvala" u 7 poruka
|
Taj remote desktop VPS je izgleda upravo ono što tražim.
Tu skriptu nemam jer mi se više isplati da zakupim nalog na leech serveru koji služi upravo za to, a košta par dolara mesečno.
25. 10. 2010. | #10 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 27.09.2005
Hvala: 2
0 "Hvala" u 0 poruka
|
windows VPS ti je pravo resenje - a ne tako skupo. Imas okruzenje preko remote desktop kao da si na sopstvenom kompu
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
MySQL server has gone away | bluesman | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 7 | 13. 07. 2010. 12:59 |
CVS Server | Djuki | Web aplikacije, web servisi i software | 21 | 10. 11. 2008. 12:24 |
Server za striming!? | DJ_IGGY | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 0 | 14. 04. 2007. 19:54 |
SMS server | chux | Komunikacije | 11 | 19. 08. 2006. 23:10 |
Server vs. UTF-8 | Milos Vukotic | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 18 | 02. 02. 2006. 00:22 |