e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
20. 05. 2011. | #1 |
Mladen Milentijevic
Professional
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 43
21 "Hvala" u 21 poruka
|
PHP Shopping Cart
Resio sam da pomognem privredu napacene matice i popravim svoju materijalnu situaciju istovremeno tako sto cu da prodajem neke stvari iz Srbije ovde u Svedskoj preko interneta pa mi treba preporuka za PHP shopping cart. Bitna stvar je da script ima resenje za integraciju payson.se
OS-commerce sam odmah izbacio sa liste jer sam radio sa njim. Magento takodje zbog loseg template sistema mada iskreno ovo sam proveravao odavno. Sad tu je WordPress sa eShop pluginom koji podrzava Payson. Ja sam nekako najkomforiniji sa wp ali generalno nije wp za e-sommerce. E sad tu je PrestaShop sa kojim nisam imao iskustva i ima Payson modul i vidim da ga najvise hvale. Nadam se da nisam pogresio forum i da nisam zapoceo temu koja vec postoji. U principu bih voleo da malo prodiskutujemo o PHP ili eventualno RoR resenjima za shopping cart. Poslednja izmena od Mladjo : 20. 05. 2011. u 14:21. |
20. 05. 2011. | #2 |
Mladen Milentijevic
Professional
21 "Hvala" u 21 poruka
|
E da jel ima neko iskustva za Zen Cart ili neki CI shopping cart? I naravno teba da je preveden na svedski.
Poslednja izmena od Mladjo : 20. 05. 2011. u 14:20. |
20. 05. 2011. | #3 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 22.06.2005
Hvala: 14
30 "Hvala" u 19 poruka
|
Opencart ?
|
20. 05. 2011. | #4 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
OpenCart možeš sam prevesti za pola sata...
Nije loš ali meni se ne sviđa... pogotovo ako imaš puno kategorija i proizvoda... Ja sam počeo neko prepravljanje po sebi ali ko zna kada će to biti gotovo... |
20. 05. 2011. | #5 |
stara koska :)
Professional
|
Jel koristio neko OPenCart?
Preporuke? Mane? Prednosti? |
21. 05. 2011. | #6 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 15.03.2011
Hvala: 16
20 "Hvala" u 17 poruka
|
Interspire shopping cart ti je ubedljivo najbolji proizvod (mobile commerce,template sistem, inegracija placanja i sl. full) ... ja imam prevod za njega.
|
21. 05. 2011. | #7 |
profesionalac
Qualified
|
Igrao sam se dosta sa OpenCartom, što se tiče podešavanja jezika i templejta je jako jdnostavan, svaki početnik bi se lako snašao, sad se sprema i 1.5 verzija koja donosi baš dosta novih opcija i poboljšanja.
Ima integraciju sa payson. Jedina zamerka za njega je to što je developer malo drzak, svojeglav i ne voli kritike na svoj kod koje su dobronamerne... Ali sistem kao sistem je baš lepo upakovan sa dobrom kontrolom. |
21. 05. 2011. | #8 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Najviše me izbija lista kategorija ili proizvoda u admin dijelu...
Nemaš pojma koja je aktivna a koja nije... Kao da je bilo teško neku ikonicu ubaciti u tabelu, italic font i rolover efekat na tabeli jer wide monitor i sitni link "edit" na kraju desno nikako nije lako i ugodno za raditi... |
31. 05. 2011. | #9 |
Mladen Milentijevic
Professional
21 "Hvala" u 21 poruka
|
Evo da prenesem danasnje iskustvo sa OpenCart.
MVC struktura, PHP5 i iako je slabo dokumentovan lako se skapira. Ima svedski prevod dosta nekompletan ali lako je prevesti kad se skonta. Ima i srpski nisam gledao kakav je. Template sistem jednostavan. Controlers i models moraju da se prepravljaju u source code i to mi se malo ne svidja ali vidim da ima ovaj http://vqmod.com/ Ima ovaj modul payson sto mi treba. Jel ima neko ideju sta bi iz Srbije moglo da se prodaje u Svedskoj? |
31. 05. 2011. | #10 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Krastavci?