SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 07.09.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pozdrav, moze li mi ko pomoci oko top 5 rekorda iz baze, probao sam sa ovim al ne ide:
Set RS_Najcitaniji= Conn.Execute("SELECT top 5 * FROM Vijesti Order by Broj_Pregleda Desc") Zapravo ovo mi radi na localhost, ali na serveru mi ispise sve vijesti jedna ispod druge. Imam bazu, tabela Vijesti i u njoj polja ID, Naslov, Sadrzaj, Broj_Pregleda Broj pregleda je number field, i tu se upisuje broj citanja nekih vijesti, e sad bi trebao top 5 naslova , tj koji imaju najvise citanja, a ako neko ima vec primjer recimo top 5 naslova u zadnjoj sedmici e sad neznam pokusao sam sa gogleom al tesko. Hvala puno svima koji bar malo pomognu. |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Brojanje grupisanih rekorda | jablan | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 8 | 01. 10. 2009. 12:21 |
Baze i vanjski ključevi | blackshtef | Sva početnička pitanja | 2 | 26. 03. 2008. 22:43 |
Marketinske baze podataka | vlado | Marketing i SEO | 7 | 29. 10. 2007. 12:48 |
Zastita mySQL baze | SadClown | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 5 | 21. 10. 2007. 21:38 |