|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#21 | |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Buduci da nisam bio na okupljanju, nisam se ukljucivao u diskusiju do sada. Sad mislim da sam pohvatao o cemu ste govorili, evo nekih mojih razmisljanja. Cini mi se da postoji jedna nedoumica, o kojoj cu na kraju poruke, a prije toga:
1. Slozicu se sa Berislavom da je naziv udruzenja eStart vjerovatno neadekvatan. 2. Sertifikati. Mislim da je pricu o sertifikatima bolje ostaviti za neko drugo vrijeme. Clanstvo u Udruzenju bi trebalo da je sertifikat sam za sebe. 3. Model clanstva za firme. Preporucujem da se od ovoga odustane i da clanstvo bude iskljucivo na licnoj osnovi. Naravno, omoguciti da firme mogu uplatiti clanstvo za svoje radnike, ali odluka o prijemu bi bila iskljucivo donosena za svakog pojedinca posebno. 4. Citat:
Iz ovih stavki gore, mislim da je jasno da mi je na pameti nemasovno Udruzenje koje okuplja Internet profesionalce, sa jasnim i striktnim pravilima koja treba definisati kako za ulazak tako i za prestanak clanstva. Pri tome mislim da preporuka drugih clanova ne treba da se uzima u obzir, vec da se odluke o prijemu donose na osnovu glasova ljudi koji budu odredjeni od udruzenja za neki period. Dakle, treba napraviti odluku, da li se pravi elitisticko ili masovno udruzenje i prije svega koga ono tacno okuplja. Ako se ide mnogo u sirinu, izgubi se fokus. Tesko je napraviti sredinu izmedju to dvoje, a cini mi se iz prethodnih poruka da se upravo to pokusava. Vjerovatni razlog za to je sto je Dragan udruzenje zamislio dosta sire (sto govori i naziv Udruzenje razvoj ePoslovanja i Internet preduzetništva). Dakle, da li je E-start uopste prevashodno udruzenje internet profesionalaca ili je prevashodno udruzenje razvoj ePoslovanja i Internet preduzetništva? ![]() Naziv kaze da je ovo drugo, i odatle vjerujem dolazi do nerazumijavanja citalaca ovoga foruma, da li je to za njih. |
|
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
U PRIVREDNOJ KOMORI SRBIJE JUČE je osnovano Udruženje e-razvoj | Aleksandar.Ilic | e-Business | 38 | 12. 04. 2010. 10:33 |
Kontrola deviznog poslovanja | jasmanac | e-Business | 140 | 22. 10. 2009. 22:47 |
Specijalističke studije iz E-poslovanja, FTN, Novi Sad | Dragan Varagić | e-Business | 120 | 30. 09. 2008. 00:36 |
Etičnost online poslovanja firmi i pojedinaca u Srbiji | Dragan Varagić | e-Business | 34 | 04. 10. 2007. 19:56 |
Izrada softvera i prodaja u inostranstvu. Optimalno resenje poslovanja? | rex | e-Business | 20 | 24. 01. 2006. 13:34 |