Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 | |
Pušelja Predrag
Professional
|
![]() Situacija sledeca, prosle godine selim blog (wordpress) sa sharing hostinga na dedicated, sve funkcionise bez problema. Pre par meseci, gasim dedicated i vracam se na isti sharing hosting i problemi sa xml RSSa pocinju.
Naime, RSS feed koji izlazi sa feedurnera ima problem sa encoding. Kada moj inicijalni feed ubacim u neki RSS reader sve je OK, kada isto uradim sa feedom iz Feedburnera, haos sa nasim karakterima. Kada odem na panel Feedburnera na Troubleshootize, javlja mi gresku: Citat:
Evo code iz /wp_includes/feed-rss2.php (kako mi je po defaultu RSS2) koji pretpostavljam da pravi problem PHP kôd:
PHP kôd:
![]() Interesantno mi je sto kada odem na validator W3C Feed i checkiram url inicijalnog feeda, javlja mi gresku. Kada pak uzmem code source mog generisanog xmla i checkiram ga direktnim unosom na validator kaze mi da je xml ispravan !! WTF??!! Unapred tnx. p.s. Mislim da je pitanje pocetnicko pa sam ga smestio ovde, ukoliko neko od admina misli da treba da ide na drugo mesto.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IPTC encoding | ivanhoe | PHP | 2 | 14. 06. 2010. 12:02 |
Encoding problemi | robi-bobi | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 6 | 24. 01. 2009. 16:04 |
[MSSQL] Eksport u xml, utf-8 encoding | nenana | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 8 | 10. 09. 2008. 15:02 |
Pomoc oko Encoding | misko_ | Sva početnička pitanja | 2 | 12. 04. 2008. 12:48 |
Nepoznat encoding u dump fajlu | Peca | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 0 | 01. 11. 2007. 21:05 |