Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Imam ideju za par projekata i razmisljam da li se neki od postojecih CMS-ova moze iskoristiti.
Deluje mi da moze biti lakse, jeftinije i "dovoljno dobro" u odnosu na pravljenje kompletne nove aplikacije. Projekat tipa: - postoje korisnici koji se loguju usernameom i passwordom - korisnici mogu da salju svoje "artikle", koji mogu da imaju svoje attachmente u formi slika, video zapisa itd. tipa kobaja grande ![]() - artikli mogu da se oznace tagovima, postave u (sub)kategorijama - artikli mogu biti i samo tekstualni, tipa, oglas - artikli mogu da se pretrazuju kljucnim recima, tagovima - drugi korisnici mogu da ocenjuju artikle, daju komentare, forwarduju dalje (email, facebook, itd.) - postoje i "read only" odeljci za korisnike: about, news, home, help, ... kao i neki nepredvidjeni koje mozemo sami dodati po nekom templateu. - tehnologija: PHP ili (preferirano) .NET, MySQL... - da moze vizualno da se "preuredi" po zelji Ako postoji CMS koji ovo radi, on bi takodje trebao da bude otvoren za modifikacije - tj. operacije koje bi bile specificne za sam projekat, a koje verovatno ne postoje u generickom CMS-u. Npr. integracija sa Google Maps, pravljenje REST API-ja itd. Moguce su i komercijalni (npr. Vivvo) ako oni mogu da ispune ovo gore navedeno. Tnx. |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Predlog za sledeci CV | Misha | Opušteno | 6 | 21. 12. 2009. 15:51 |
Predlog za .RS registra? (kontrola nad DNS) | DejanVesic | Domain Name Service (DNS) | 16 | 06. 02. 2009. 19:52 |
Predlog za ime firme | Ilija Studen | Opušteno | 36 | 18. 01. 2007. 07:50 |
Predlog za portal | Eniac | e-Business | 31 | 11. 09. 2006. 16:15 |