Regular expression i htaccess regex, PCRE, POSIX, upotreba Apache .htaccess , mod_rewrite |
|
Alati teme | Način prikaza |
12. 03. 2012. | #1 |
NosceTeIpsum
Qualified
|
Apache to NGINX rules
Dok je jedan sajt i serverski deo android aplikacije radio pod Apache-om, pravila unutar jednog foldera su se uspesno resavali pomocu .htaccess-a. Posto je na server postavljen NGINX, potrebno je tih par pravila iz .htaccess-a ubaciti u vhost NGINX-a.
Pravila su se nalazila u .htaccess fajlu unutar jednog foldera u root direktorijumu sajta a .htaccess fajl izgleda ovako: RewriteEngine on RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} .*jpg$|.*gif$|.*png$ [NC] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule ^imgcache/(.*)_(.*).jpg$ picture.php?postid=$1&pictype=$2 Kako bi to izgledalo u NGINX vhost fajlu? Pokusao sam nesto ovog tipa dok sam citao neke tutorijale, ali nikako da dobijem isto pravilo kao ovde gore napisano. location /android/ { if ($request_filename ~* ".*jpg$|.*gif$|.*png$"){ set $rule_0 1$rule_0; } if (!-f $request_filename){ set $rule_0 2$rule_0; } if ($rule_0 = "21"){ rewrite ^/android/imgcache/(.*)_(.*).jpg$ /android/picture.php?postid=$1&pictype=$2; } } Konkretno ovaj kod uz moje neke izmene sam dobio pomocu nekog online tool-a koji pretvara kao .htaccess u nginx rules. Moze li mi neko pomoci da ovo pretvorim u NGINX rules? Hvala unapred.