|
Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
01. 06. 2013. | #1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 02.05.2009
Hvala: 27
8 "Hvala" u 6 poruka
|
Vps, podizanje sajtova i kontrol panel
Uzeo sam neki manji VPS sto iz zelje da ucim po malo o tome sto iz razloga sto me po nekad neki hosting iznervira.
Ram: 512 mb, protok i hard memorija nije losa. Instalirao sam: appace, mysql, php i jos nesto osnovno, ne znam ni ja sam i ovu kombinaciju Virtualmin/Webmin, mada koliko vidim, moglo je bez Virtualmina, citajuci negde po forumima. Da li predlazete nesto drugo umesto Webmin-a, a da nije puno rupa da ga mogu hakeri raskomadati? Znam da je cPanel najbolji, bar tako pricaju, ali trenutno ne bih da placam, jer ne znam kuda ce sve ovo otici s mojim ucenjem oko servera. Zelim nacuiti, za pocetak, neke osnove, da mogu sam da podignem sajt sebi ili nekom. Zelim da tu dodajem kasnije svoja 2, 3 sajta, ali moram prvo nauciti. Mogu ja da izdvojim toliko da mi neko sve to instalira i poveze, ali zelim i uciti. Ako neko ima neki tutorial dobar, postupno, dodavanje sajta i domena i sva potrebna podesavanja, molio bih. Takodje, sta mi je potrebno instalirati da bi server bio zasticen koliko toliko. Naravno i za slanje emaila, ako nema niceg u okviru ovog Webmina. Hvala! |
|
|