SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
07. 04. 2014. | #1 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 30.08.2010
Hvala: 10
640 "Hvala" u 14 poruka
|
MySQL error #1005
Pozdrav svima.
Pre neki dan sam pisao o azbucnom sortiranju koje sam uspesno resio tako sto sam u MySQL dodao novi collation utf8_serbian_ci i to je sve radilo lepo dok sam koristio XAMPP 1.8.3. Iz jednog, sad nebitnog razloga, moram sam da predjem na XAMP 1.8.1. Prethodno u ovoj verziji 1.8.1. napravim novi collation, exportujem bazu iz 1.8.3 verzije i kad zelim da je ubacim u ovu 1.8.1 MySQL mi javi gresku Kôd:
#1005 Can't create table 'radnik' (errno:1005) Evo stavljam tabelu radnik pa da pokusamo razresiti sta nije uredu: Kôd:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `radnik` ( `id_radnika` int(4) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `ime_radnika` varchar(45) COLLATE utf8_serbian_ci NOT NULL, `prezime_radnika` varchar(45) COLLATE utf8_serbian_ci NOT NULL, `id_lokacije` int(3) NOT NULL, `id_objekta` int(3) NOT NULL, `email` varchar(45) CHARACTER SET utf8 DEFAULT NULL, PRIMARY KEY ('id_radnika'), FOREIGN KEY ('id_lokacije') REFERENCES lokacija('id_lokacije') ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE, FOREIGN KEY ('id_objekta') REFERENCES objekat('id_objekta') ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_serbian_ci AUTO_INCREMENT=748 ; Evo i tabela lokacija i objekat gdje su id_lokacije i id_objekta primarni kljucevi Kôd:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `objekat` ( `id_objekta` int(3) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `naziv_objekta` varchar(70) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id_objekta`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=35 ; Kôd:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `lokacija` ( `id_lokacije` int(3) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `naziv_lokacije` varchar(70) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id_lokacije`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=24 ; |
|
|