|
Marketing i SEO Marketing tehnike i Search Engine Optimization |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#38 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
![]() |
![]() Mislim da smo zanemarili jedan veoma bitan efekat, a to je jacanje brenda koji se oglasava. Malo su nas statistike poseta i CTR % razmazili.
Mislim da je B92 sajt, mesto koje ima neku vrednost i kredibilitet, cak i kada su u pitanju placene reklame. Prostom racunicom: Recimo google adwords, iz nekog mog iskustva za kampanje koje licno vodim (za srpsko trziste), prosecan klik kosta oko 0.10$ pri tome to su potpuno ciljane reklame, korisniku je servirano bas ono sto je trazio, na sajt dolazi u velikom procentu dolazi kupac. B92 1 euro 1000 prikaza Pri CTR-u od 1%, sto je nedostizno (takodje iz licne statistike kampanje koja ide na b92 - 1 euro 1000 prikaza). Dolazimo do racunice da nas jedan klik na baner na b92 sajtu kosta oko 0.10 eura. Mislim da "ciljanije" od adwords-a i slicnih kontekstualnih servisa nema, tako da i nema ni smisla porediti kvalitet posete sa B92 sajta koju smo platili preko 0.1 euro cent, adwordsa ciji smo klik platili $0.1. Iz ove proste racunice mogli bi da zakljucimo da pomenuti model oglasavanja nije bas najjeftiniji-najisplativiji. Ali da li je bas tako? Mislim da je izuzetno vazno biti vidjen na sajtu kao sto je b92 i da to moze imati uticaj na samu popularizaciju i vrednosti, awareness-a samog brenda koji se reklamira. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Potrebna osoba za SEO i Internet Marketing | vladagiga | Poslovne ponude i zapošljavanje | 1 | 21. 04. 2009. 16:44 |
Šta je IMA - Internet Marketing Agencija? | Nikola Vavic | Marketing i SEO | 18 | 22. 11. 2007. 00:03 |
Internet Marketing saradnik | g@rfild | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 29. 11. 2006. 10:07 |
Internet marketing tematika u marketing časopisu Taboo | Dragan Varagić | Marketing i SEO | 0 | 17. 08. 2005. 12:46 |