Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
novi član
Datum učlanjenja: 11.09.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Imam script koji je radio na jednom host-u a koji sam preradio iz knjige PHP i MySQL...
Podatke čitam iz MySQL - a. Koristio sam podešavanje za promenljivu okruženja: putenv(4); a font sam definisao samo ovako: $fontname = 'arial'; i koristio sam funkcije za rad sa TrueType fontovima (kao u primeru) ImageTTFBBox (koja vraća dimenzije zadatog teksta u argumentu) i ImageTTFText (za ispisivanje natpisa). Kada smo prešli na drugi host, u Internet Exploreru, na mestu: $title_dimensions = ImageTTFBBox($title_size, 0, $font, $title); se ispisuje: Call to undefined function imagettfbbox() in ... on line ... pa pitam zna li neko neke druge kompatibilne, 'starije' funkcije kojima bih zamenio ImageTTFBBox i ImageTTFText pa da mi script opet proradi i lepo sve ispiše kako treba. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Double float problem - resen, ali ima dodatni problem :0 | ljtruba | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 34 | 23. 08. 2008. 02:28 |