e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
05. 11. 2009. | #1 | |
Milos Matovic
Qualified
Datum učlanjenja: 29.05.2007
Hvala: 15
11 "Hvala" u 6 poruka
|
Osnivanje Offshore firme
Dosta price je bilo na ovu temu ali niko konkretno nije opisao postupak, dao savete, ili sta vec... pa shodno tome hajde jednom za svagda da razresimo misteriju otvaranje offshore firme, pogodnosti, zackoljice, ne pogodnosti, itd.
Dosta informacija sam iskopao na tu temu u poslednjih par dana pa da podelim sa vama a takodje i da dobijem neke koje nisu dokucene do kraja. Nisam jos 100% siguran da je otvaranje offshore firme prava stvar za mene u poredjenju sa agencijom (D.O.O. me ne zanima iz drugih razloga) ali sam blizu 95% Parametri su sledeci:
Primer 1: Osnivanje Agencije
Ukupno porezi i troškovi: 978.842 Nema potrebe da pominjem enormno gubljenje vremena u skupljanju i dostavljanju gomile papira i ostalih budalastina koje nasa drzava trazi od svakog preduzetnika. Primer 2: Osnivanje Offshore firme (Delaware, LLC)
Ukupno porezi i troškovi: ~$650 USD (prve godine ~$1500 u sta je ukljuceno otvaranje firme i odrzavanje za prvu godinu) Pored ociglednih pogodnosti jos jedna bitna stvar je mogucnost otvaranje US bank account, a samim tim i koriscenje PayPal-a. Ova usluga kosta oko $400 USD (takodje uz pomoc posrednickih agencija). USA bank account moze da otvore i ne rezidenti fizicka lica stim sto po nasem zakonu to nije dozvoljeno. U slucaju otvaranje LLC-a sve je cisto i po zakonu. Veliki broj Fortune 500 kompanija (ako ne i sve ) ima otvorena predstavnistva u Delaware-u iz istih razloga. Domace agencije koje se bave posredovanjem u otvaranju offshore firmi: Kôd:
www.trinityeurope.net www.off-shore.net www.offshore.co.rs www.poslovne-usluge.com - Thetabiz www.poreskiraj.com One koji su prosli kroz ovaj postupak molim da daju neke savete/kontakte (moze i na PM) i isprave me ako sam nesto pogresno protumacio. Toliko od mene, aj sad vi Poslednja izmena od teknoledge : 05. 11. 2009. u 14:39. |
|
3 članova zahvaljuje teknoledge za poruku: |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koji CC procesor za offshore firmu? | pcigre | e-Business | 7 | 18. 04. 2011. 17:42 |
Osnivanje hosting kompanije | viktors | e-Business | 50 | 23. 07. 2010. 16:15 |
OffShore Banking Account za Unovcavanje Adsense I Affiliate Cekova | buksula | e-Business | 10 | 03. 03. 2010. 03:01 |
Offshore company... | Ilija Studen | e-Business | 15 | 06. 02. 2007. 11:09 |
Offshore account | jasmanac | e-Business | 2 | 31. 07. 2006. 00:00 |