|
Komunikacije VOIP (Voice Over IP), handheld, Instant Mesengers, protokoli, P2P...ICQ, Jabber, MSN, ... |
|
Alati teme | Način prikaza |
23. 02. 2011. | #1 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Atak na vajrles ruter ili opusteno?
Desilo mi se danas prvi puta u dosta godina da mi se srusio vajrles ruter.
U logovima sam nasao : Wednesday February 23, 2011 16:44:30 Unallowed access from WLAN 00-05-59-21-48-A6 ...sve to multiplikovano 6-7 puta u sekundi i tako ceo sat i vise. Potrazio sam MAC adr. na http://www.coffer.com/mac_find/ i on mi daje grckog proizvodzaca telekomunikacione vojne opreme INTRACOM? To me malo zabrinulo ...pomislio sam da sam neka vazna meta, ili vojska vezba u blizini, ili policija...svasta mi padalo na pamet. Odahnuo sam kad sam posle nekog vremena pomerio antenu i primetio drugu MAC adresu u istoj unallowed akciji, doduse dosta redje, a nakon provere i te adrese dobijem nekog proizvodzaca mrezne opreme i rutera. Sad me zanima...da li je ovo uobicajeno da se ruteri vide i pokusavaju pristup? Napominjem da nisam u zgradi ili gusto naseljenom podrucju i nemam iskustva sa ovim jer retko vidim drugu mrezu osim moje kucne. Kuce su u mom kraju udaljene jedna od druge 50 i vise metara. Pretpostavljam da kolege u gusce naseljenim podrucjima imaju iskustvo sa ovim. Zahvaljujem.