Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Wait, What?
Qualified
Datum učlanjenja: 21.03.2010
Hvala: 8
188 "Hvala" u 14 poruka
![]() ![]() |
![]() Odlucio sam da izucim Kohanu, i pratio sam uputstva kako se instalira poslednja verzija 3.x
Napisem novi Controller extendujem ga sa controlerom i sve je to ok. Ali kad hocu da ucitam taj kontroler (http://localhost/kohana/blog/) meni apache izbaci 404. kohana mi instlirana u localhost/kohana/ , htaccess sam preimenovo stavio sam folder PHP kôd:
Premisije sam proverio, fajlovi mogu da se citaju.Apachev module rewrites je ucitan, multiviews isto. Ceo dan se bahcem sa ovim i vise nemam ideja, ali posto imam jaku zelju da izucim kohanu, necu se okanuti dok ne proradi, molim vas za pomoc ![]()
![]() |
#2 |
Wait, What?
Qualified
Datum učlanjenja: 21.03.2010
Hvala: 8
188 "Hvala" u 14 poruka
![]() ![]() |
![]() sad sam probao i u drugom frameworku i isti problem...cim hocu neki drugi url da ucitam dobijam 404 ...znaci nesto je oko podesavanja apacha...
![]() |
#3 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Što ne probaš na nekom drugom serveru osim localhost?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 23.02.2009
Hvala: 0
11 "Hvala" u 7 poruka
![]() |
![]() Verovatno je problem sa podesavanjima Apache servera i rewrite-a. Ubaci RewriteLog i RewriteLogLevel (mislim da je 9 najveci) direktive u .htaccess ili u config fajl, pa pogledaj u logu kako se izvrsava rewrite.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ja bih ti preporučio da staviš u root folder, da ne komplikuješ.
PHP kôd:
Poslednja izmena od webarto : 03. 07. 2011. u 23:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|