e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 19.09.2011
Hvala: 15
9 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Da li postoji u Srbiji i regionu dobar web servis koji se bavi poredjenjem cena proizvoda koji se nude online jer planiram da pokrenem slican!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Postoji Ceger.rs verovatno još neki, ali u svakom slučaju ima tu dosta prostora za nove servise. Razlog je verovatno taj što ni online kupovina u Srbiji nije razvijena u dovoljoj meri, pa tako nema ni puno servisa za poređenje cena.
Postoje naravno specijalizovani servisi po oblastima npr. ITsvet.com, MobilniSvet.com mada su to servisi drugačijeg tipa, ne vode korisnika na sajt, već samo daju info o ceni i broj telefona i adresu firme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Branimir Momcilovic
Qualified
Datum učlanjenja: 15.02.2006
Hvala: 47
25 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Moglo bi da bude zanimljivo da se uradi i nešto kao ITsvet.com za robu široke potrošnje, ponekad su velike razlike u ovim većim marketima.
Idealni scenario: žena napravi "order" na sajtu, ja dobijem nalog kojim putem da se vratim s posla, tako da obiđem 2-3 marketa da bih prošao najbolje. Ako se integriše sa GPS-om to bi bio instant hit ![]()
"Hvala" BraMom za poruku: |
![]() |
#5 |
profesionalac
Professional
9 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Odlicna ideja, maznucu je
![]() ![]() ![]() Poslednja izmena od ivanet : 18. 11. 2011. u 23:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
profesionalac
Qualified
|
![]() @BraMom, ček, stvarno bi obišao 2-3 mega marketa kada se vraćaš sa posla da bi kupovao robu široke potrošnje koje ti je žena stavila u order listu? I to da bi uštedeo, koliko? 200-300 dinara? Svaka čast.
btw, koliko takav servis može da bude isplativ u Srbiji? To je previše proizvoda i ažuriranje cena i ostalog je veoma zahtevno... Što se tiče tih supermaketa, meni je dovoljan sajt http://www.kudaukupovinu.rs/. Vidiš gde je i šta na akciji.
www.salebab.net Poslednja izmena od salebab : 18. 11. 2011. u 23:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
profesionalac
Professional
9 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() To je pitanje jer od afilliate ne moze da zivi sigurno, eventualno su tu reklame mada je potreban jako veliki promet za pristojnu sumu. Recimo da sa nekoliko stotina hiljada posetioca moze servis da zivi od reklama. Mozda sponzori po kategorijama.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 10.06.2010
Hvala: 40
16 "Hvala" u 13 poruka
![]() |
![]() Pozdrav,
Ja sam sa još par ljudi pre nekoliko dana pokrenuo SvetGitara.com u okviru koga je servis Gitaroid koji je upravo velika baza gitara sa uporedim cenama kod nas. Za sada je u beta fazi, radi se na finalnoj koja će imati znatna poboljšanja i gotovo duplo više izvora, no bilo je neophodno da pustimo ovako da bismo videli šta je u praksi potrebno menjati i dopunjavati. Napravljen je crawler koji kupi podatke svakih x dana, kojima se zatim unificiraju imena, konvertuju cene, porede i tako dalje. Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja kaži. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
profesionalac
Professional
9 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Jeste uradili bas crawler, scrapingujete sajtove ili je u pitanju neka skripta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Branimir Momcilovic
Qualified
Datum učlanjenja: 15.02.2006
Hvala: 47
25 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() @salebab Priča sa ženom je više bila pošalica. Mada ima tu i pola istine, po nekad me stvarno smore kad znam da plaćam maržu od 50% na neki proizvod, rado bih potrošio 10 minuta, čisto da "kaznim" trgovca za takvo ponašanje.
@ivanet Ko će da obilazi markete? Korisnici, motivišeš korisnike da unose cene. Ako to može jednostavno da se odradi sa telefona može da uspe. Manji marketi bi bili motivisani da šalju svoje cene, veći ionako objavljuju na sajtovima akcije, tako da možeš da skupiš inicijalne podatke.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|