|
![]() |
#1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() nisam se udubljivao u optimizaciju, nije mi trebalo, sve mi je radilo super sa fabrickim podesavanjima za moje potrebe.
Jedna fora koja dobro dodje ako radis sa brojacima (a koliko sam razumeo radis), je sto u mongu mozes jednom komandom da insertuje record i updejtujes brojac (nesto kao INSERT .. ON DUPLICATE KEY UPDATE u mysql-u, stim sto se ovde gleda ceo record, ne samo index): PHP kôd:
![]() |
#2 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 03.10.2006
Hvala: 27
44 "Hvala" u 26 poruka
![]() |
![]() Mongo je po mom iskustvu idealan za bas takav use-case koji si napomenuo jer su write-ovi bolesno brzi, a i selectovanje ako pravilno izaberes indekse tako da ti mozda i ne treba cron.
Ono sto je meni kad sam prvi put koristio "NoSQL" bilo najneprirodnije je sto je filozofija iza njih - best effort - dakle ti mu bacis gomilu podataka a on ce se sa time snaci, ili mozda nece, nemas pojma, a ako te zanima bas jako pogledaj logove. Nema exception, integrity, bla bla Tako da ako ces ga koristit "in production" na zivom sajtu - dobro osmisli monitoring. Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wait, What?
Qualified
Datum učlanjenja: 21.03.2010
Hvala: 8
188 "Hvala" u 14 poruka
![]() ![]() |
![]() ova mongodb biblioteka za CI nema upsert opciju(mozda je posle dodam) pa sam mislio prvo select pa ako ima taj ip onda update a ako nema onda insert...e sad me brine jel bi taj jedan vise SELECT mogao da stvori problema/opterecenje?
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|