e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 10.06.2010
Hvala: 40
16 "Hvala" u 13 poruka
![]() |
![]() Poenta je u nedozvoljenom prikupljanju podataka, ne u koriscenju logotipa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 15.03.2011
Hvala: 16
20 "Hvala" u 17 poruka
![]() |
![]() Ako mogu da me tuze za naslov " Vecera za dvoje uz 50% popusta" onda OK, ali ako listas malo Krivicni zakonik (KZ) videces da ako ne postoji osteceni - ne postoji ni krivicno delo
![]() a u ovom slucaju osteceni ne postoji ![]() to bar znam u prste jer se bavim pravom ![]()
![]() |
#13 |
novi član
Datum učlanjenja: 10.01.2012
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() @Dejan Bizinger Listi sajtova grupne kupovine treba dodati:
bagatela.rs snizeno.rs venividikupi.rs grupino.com ekstraponuda.rs mojpopust.rs mojaponuda.rs |
![]() |
![]() |
"Hvala" Jelena Tešić za poruku: |
![]() |
#14 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() @Jelena: Da, znao sam za vecinu od tih novih ali cak i kad znas zaboravis zbog ukupnog broja sajtova.
@Adriamart: Nije u pitanju naslov ili tekst, vec sto ponuda/oglas nije nadjen od strane datog sajta. Da imam sajt za grupnu kupovinu meni bi bilo sasvim OK da na sto vise mesta budu ponude sa sajta ali isto tako kao sto je bio slucaj sa drugim tipovima agregacije oglasa, kada neko sakuplja tudje oglase onda korisnici sve manje imaju potrebe da idu na "originalne" sajtove (nazvao sam tako GK ili bilo koji sajt koji ima neki oglas a koji je sam nasao isti) vec sve ponude/oglase gledaju na agregatoru gradeci biznis agregatora. Jeste da se na taj nacin promovisu i "originalni" sajtovi jer kada neko klikne na ponudu svakako ce kupiti kod sajta cija je ponuda ali ako agregator raste u popularnosti onda ce automatski biti promovisani ne samo "originalni" sajt vec i svi ostali "originalni" sajtovi (konkurenti) na agregatoru. Pretpostavljam da je to jedan od glavnih razloga zasto neko ne zeli da se ponude i oglasi pojavljuju na agregatoru. Da ne napominjem da ako agregator postane popularno mesto onda ce da postavlja svoje uslove pa ce na kraju i da trazi da mu "originalni" sajtovi placaju da imaju ponude na agregatoru i pored toga sto su razvili agregatore upravo zbog tih "originalnih" sajtova. Kada pricamo o gubljenju vaznosti "originalnih" sajtova u odnosu na agregator to je slicno kao sto GK ima sve vecu vaznost u odnosu na same ponudjace usluge. Jer mnoge ljude sve manje zanima ko nudi uslugu vec ih zanima da uslugu kupe sa sto vecim popustom. Na taj nacin se cesto gubi lojalnost kupaca. Preporucujem da procitate ovaj tekst na tu temu od Esther Dyson, jedne od najuticajnih zena na Internetu.
Flirtic.rs - social dating baziran na testovima i anketama | Karike.com - upoznaj nove osobe Poslednja izmena od Dejan Bizinger : 11. 01. 2012. u 11:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
banned
Professional
Datum učlanjenja: 04.06.2005
738 "Hvala" u 83 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
![]() |
#16 |
Moderator
Wrote a book
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Ne znam da li je bila nekad, stoji na QV.rs u odeljku grupne kupovine pa je za pretpostaviti da je nekad postojala neka GK tamo
![]() |
#17 |
Branimir Ivanov
Qualified
Datum učlanjenja: 19.09.2007
Hvala: 62
24 "Hvala" u 19 poruka
![]() |
![]() Sto se tice agregatora, Kolektiva.hr je pokusala da izbegne ono sto se dogodilo u Madjarskoj.
Konkretnije http://www.kuponvilag.hu/ je postao zavistan od lokalnog agregatora jer mu vise od 30% od ukupnog revenue-a dolazilo upravo od agregatora. Vise nisu mogli da biraju hoce li se reklamirati kod njega, jer su morali iako nije bilo jeftino. U Bugarskoj stvari se krecu u slicnom pravcu. vsickioferti.bg polako pocinje uveliko da naplacuje reklame na sajtu i u newsletteru. I realno ljudi ce se vremenom naviknuti da gledaju vsickioferti.bg umesto npr. koletkiva.bg. Ako kolektiva u jednom trenutku resi da se ne reklamira imace ogroman spad u posetama kao i u revenue. Poslednja izmena od bane06 : 11. 01. 2012. u 11:50. |
![]() |
![]() |
"Hvala" bane06 za poruku: |
![]() |
#18 | |
banned
Professional
Datum učlanjenja: 04.06.2005
738 "Hvala" u 83 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Evo još iz ove liste: mojipopusti.rs obaramocene.com skupipakupi.rs sokpopusti.rs agregatori: uzmipopust.rs grupomanija.rs neogen.urbae.com
Don't look at me; I'm lost too. “If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bul*s**t.” Poslednja izmena od Br@nkoR : 11. 01. 2012. u 12:26. Razlog: dodati linkovi |
|
![]() |
![]() |
"Hvala" Br@nkoR za poruku: |
![]() |
#19 |
Moderator
Wrote a book
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Interesantno je da ne samo sto sajtovima fali inovativnosti u smislu da dodaju nesto svoje postojecem modelu grupne kupovine a ne samo da kopiraju, vec i po pitanju imena nema previse originalnosti, kod vecine sajtova.
![]() |
#20 | |
novi član
Datum učlanjenja: 10.01.2012
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Citat:
kupimo...kupiti...kupoman...skupipakupi... |
|
![]() |
![]() |