|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#31 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 24.01.2007
Hvala: 1
802 "Hvala" u 15 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Razmisljam se izmedju Inteze i Raiffeisen. U Raiffeisenu fino udjes i sednes ko covek i nema guzve (ni u jednom od dva grada gde zivim), mada to sve mora da ima neku skrivenu cenu
![]() Banke poput Komercijalne i Vojvodjanske zaobilazim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Mister
Master
|
![]() Pa jeste tako. U Raiff. imaju business šaltere i fine fotelje a i nije gužva ali je zato skupo. Recimo e-banking je (bar bio) oko 45 evra godišnje.
Proceni koliko ćeš ići do filijale pa na osnovu toga odluči. Mene recimo čekanje u redu izluđuje ali ne zalazim toliko u banku pa mi je Inteza ok. Keš dižem sa bankomata, plaćam preko e-bankinga. Ne sećam se kad sam išao u filijalu zadnji put.
![]() |
#33 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ^ word, sve sto sam u Intesi radio bilo je kod onih sluzbenika zaduzenih za biznis korisnike, a tamo nikad nije guzva. Salter mi je jako retko potreban...
![]() |
#34 |
Miloš Spasić
Certified
|
![]() +1 za Banca Intesa, dobar e-banking(plaća se samo jednom, nema godišnje globe), odličan korisnički servis, par puta su mi probleme sa e-bankingom rešili jako brzo.
Daju ti besplatno debitnu karticu – Visa Business Electron sa kojom dižeš pare na bankomatima, a Intesa ih ima na svakom ćošku.
![]() |
#35 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
![]() |
![]() Nisam koristio ostale banke jer sam sa Intesom veoma zadovoljan !
Podizem pare preko bankomata uvek sam prvi u redu ![]() A kad treba nesto na salteru da uradim ide jako jako brzo, barem u BG (centar) e-banking - cinimise da nema boljeg ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
član
Certified
802 "Hvala" u 15 poruka
![]() Onda Intesa
![]() Juce sam pricao sa knjigovodjom. Ona mi je rekla da cu, kada primim mesecnu uplatu od ShareIt-a (na devizni racun), morati njima da posaljem fakturu i da u roku od 2 dana prijavim tu uplatu. Nazalost, ovo cime se bavimo ovde je jos uvek retkost u Srbiji, pa nisam siguran da me je sve razumela. U ponedeljak idem kod jos jednog knjigovodje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 28.05.2010
Hvala: 4
36 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() U pravu je, kada ti stigne priliv od ShareIt-a, dobijas obavestenje od banke, koje treba da popunis, pecatiras, potpises i vratis. Mozes sken mailom u Intesi, u RF su smarali da se salje faxom do sada
![]() Knjigovodji treba da das invoice koji ce oni proslediti deviznom inspektoratu - napravi bilo kakav dokument gde kazes da ShareIt-u za tu i tu sumu si prodao to i to. (Predlazem da stavis sumu koja ti stize od ShareIt-a kao ono sto naplacujes, bez cimanja sa "discount 5%" da bi knjizio ShareIt fee - nemas koristi od toga i smanjis papire) U RF ce ti davati bolji kurs za konverziju od Intese. U Intesi mozes da stavis sve na Visa BE i trosis devize direktno bez provizija (u RF ima provizija za potrosnju deviza od 1%). E-banking je svakako jeftiniji kod Intese. U Intesi NEMA u svakoj filijali biznis salter, ne mogu recimo da ostavim nalog za prenos (ne znam ni gde se ostavlja u Intesi uopste i kad ima Biz deo?). U RF ja samo dam nalog, oni ga odmah pecatiraju, vrate primerak i posle ga oni proknjize, ja nista ne cekam cak i da ima nekoga u redu ispred ![]()
![]() |
#38 |
Vladimir Aleksić
Certified
Datum učlanjenja: 10.07.2006
Hvala: 0
13 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() A to sa prihvatanjem deviznog priliva kod Intese se može uraditi preko ebankinga. Nema potre odlaziti u banku. Što se tiče deviznog inspektorata, i to može online http://www.devizni.gov.rs/latinica/uputstva.htm
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 28.05.2010
Hvala: 4
36 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() Znam da moze u Intesi preko neta, u RF su smarali preko faxa
![]()
![]() |
#40 |
član
Certified
802 "Hvala" u 15 poruka
![]() Ja sam unovcavao Google cekove u Intesi. Jeste da je potrajalo, ali je momak na salteru dosta pomogao i kada je Google ponistio zastareli cek i posle poslao novi. Sa druge strane devojka ima devizni u Rajf. i kad joj stigne novac sa Istockphoto-a fino sedne (bez da se gura), potpise neki papir i moze da podigne novac.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|