![]() |
#1 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Interesuje me da li neko zna kako moze da se uradi da se ima dva banera i da se posle odredjenog vremena oni automatski promene? Znaci. jedan dan je jedan baner na sajtu a sledeci dan je umesto tog banera neki drugi i da sve bude automatski. Da li je neki Javascript pravo resenje za tako nesto?
![]() |
#2 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() U pitanju su rotatori i uglavnom su rešeni na serverskoj strani (PHP, ASP...). Nisam koristio takve skripte tako da najviše što mogu da pomognem je da te uputim na hotscripts i kažem da tražiš "banner rotator". Ima dosta hitova...
![]() |
#3 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() sourceforge.net/projects/phpadsnew/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Znam za PHPAdsNew i druge rotatore ali ne znam da li oni imaju opciju da po danu menjaju baner. Mislio sam da ima neko jednostavno Javascript resenje da ne moram da koristim neki servis. Instaliracu PHPAdsNew pa da vidim sta nudi.
![]() |
#5 |
expert
Expert
|
![]() meni je trebalo nesto slicno za jedan sajt koji sam radio, ispalo je jako prosto
![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() phpAdsNew je definitvno najpopularnija PHP aplikacija za ove svrhe, međutim, iz iskustva (ne samo mog) mogu da vam potvrdim da se jako loše snalazi (bar ona verzija od pre skoro godinu dana koju sam ja probao) sa sajtovima koji imaju veći broj poseta. Iako je prepun opcija i možete da uradite šta god želite sa tim, njemu po mom skromnom mišljenju fali neki dobar cache.
Ako je sajt relativno mali, onda je ovo dobro rešenje za tebe. Što se tiče jednostavnog rotiranja bannera po danima, to nebi trebao da bude problem da se odradi za manje od sat vremena, bilo u javascriptu ili PHP (preporučujem pre nego JS).
![]() |
#7 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() hmm pa phpadsnew ima kes. zadnjih 4-5 meseci radim sa PAN i mogu ti reci da mi jako odgovara. Postavio sam jedan server koji koristim za sve moje sajtove (ukupno oko 20.000 poseta) za sada se odlicno snalazi. Jedina caka jeste sto moras jako cesto da pokreces skriptu za ciscenje baze i kesa, u mom primeru pokrecem je na svakih 15ak minuta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 08.02.2006
Hvala: 2
6 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Ako si bas resio da bude js, neznam koliko cu ti pomoci, ali evo jednog koda koji sam ja koristio pre par godina dok jos nisam znao za php. Meni je tada sluzio za SMS dana na jednom zabavnom sajtu.
HTML kôd:
<script> var msg = new Array(); Stamp = now.getMinutes(); Minutes = Stamp.now.getMinutes(); msg[1] = '--- ' ; msg[2] = '...'; ... msg[31] = ''; function writeTip() { document.write(msg[now.getMinutes()]); } document.write('<center><font color="#00FF00" face="Verdana" size="2" >'); document.write(msg[now.getMinutes()]); document.write('</center>'); </script> Poslednja izmena od Baic : 30. 11. 2006. u 15:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
Dalje koji je smisao: Kôd:
Stamp = now.getMinutes(); Minutes = Stamp.now.getMinutes();
![]() |
![]() |
#10 |
expert
Expert
|
![]() a i writeTip() je dzabe definisana, dole ispod ne poziva nju nego "przi" sa document.write()
![]()
Poslednja izmena od oliver : 13. 04. 2006. u 21:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
PHP za automatsko iscrtavanje UML dijagrama | Vojkan86 | PHP | 5 | 30. 07. 2009. 11:01 |
Dinamicko menjanje css za pseudo klasu | Damjan | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 7 | 16. 03. 2009. 23:24 |
Menjanje imena URL - a | pitchweis | Marketing i SEO | 1 | 09. 08. 2008. 12:09 |
Automatsko logovanje | orangem | Sva početnička pitanja | 17 | 15. 04. 2008. 23:52 |
Menjanje pozadine ili css-a u wordpressu | nelle | Sva početnička pitanja | 6 | 02. 08. 2007. 06:02 |