10. 07. 2012. | #1 |
Mister
Master
|
Spaghetti code
Dobio sam neki PHP projekat, do pola napisan, koji treba nekako da sredim i dovršim. Naravno, dokumentacija ne postoji a kod je, blago rečeno, užaz. Muku mučim samo da shvatim čemu šta služi. Potpuno je nečitljiv a ima ga 124 kilometra.
Ima li neko rešnje da se kod uredi, bar da bude čitljiviji. Tabovi, curly brackets... ne znam ni kako da objasnim šta me muči
10. 07. 2012. | #2 |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
|
Probaj da nadjes neki beautifier, mislim da postoji neka PEAR klasa za to, ali nemam nikakvih iskustava, pa ne mogu da kazem kako radi.
10. 07. 2012. | #3 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
http://beta.phpformatter.com/
pazi samo da počinje sa <? da bi se interpretirao kao PHP... Ja koristim Allman (BSD style), indentation Tabs i count 1... |
"Hvala" webarto za poruku: |
10. 07. 2012. | #4 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
Iz mog iskustva neka velika pomoc za to ne posltoji, jer sam uvek morao da idem liniju po liniju i kao neki psiholog da tumacim sta je tvorac mislio u svom mozgu kad je nesto pisao.
Ono sto mi dosta pomaze je code formater u NetBeansu, gde mozes da podesis kako hoces da formatira kod kao i da promenljive budu dosta razlicite boje od ostalih stvari. Dosta moze da pomogne da znas nesto u konkretnom projektu, npr. ako je projekat radilo 5 juniora velika verovatnoca je da postoji dosta koda koji je za brisanje i promenljivih koje nicemu ne sluze kao i da nesto moze da se uradi sa dve linije, a oni su uradili sa 20 linija koda.. ali nisam nasao nista za detekciju toga. Poslednja izmena od tasmaniski : 10. 07. 2012. u 18:12. |
11. 07. 2012. | #6 |
wannabe hacker
Na probnom radu
|
XDebug profiler može da napravi call map grafik. Meni je to više puta bilo od koristi.
Isklikćeš po izlazu, on sve snimi i onda razgledaš. Brže je nego da prolazim debuggerom kroz kod uživo, makar za prvi osećaj. |
16. 07. 2012. | #7 |
profesionalac
Qualified
|
Ukoliko se šire zahtevi, iskustvo kaže da je jeftinije da se napiše novi kod nego da se prepravlja nešto što nikada nećeš shvatiti čemu služi (a uz to i ne radi)
|
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|