|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 07.02.2006
Hvala: 32
44 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() Da li je tačno da firma može samo troškove putovanja i reprezentacije da plaća karticom (VISA, MasterCard) a da sve ostale usluge moraju da se plaćaju preko računa, transferom?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
NosceTeIpsum
Qualified
|
![]() Koliko znam odgovor je - NE. Mozes ti da placas u keshu, ali moras da imas fiskalni racun zajedno sa gotovinskim racunom na ime firme i to posle pravdas kao troskove firme u inostranstvu.
![]() |
#3 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 25.07.2008
Hvala: 5
11 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Mislim da se pitanje odnosi na one biznis kartice (Mater ili Visa) koje se posebno izdaju kao firmina kartica. I meni su u banci rekli da te kartice mogu da se koriste samo za stvari tipa benzin i ruckovi u restoranima. Tipa, nema da odes u supermarket i kupis hranu tom karticom ili odecu. Ispravite me ako gresim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 28.05.2010
Hvala: 4
36 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() To nema veze sa bankom ili karticama, vec sa zakonom - kako ces kupovinu hrane i odece opravdati kao trosak firme? Nikako. Ali mozes da proknjizis kao deo plate necije ili slicno.
Da li moze da se placa bilo sta biznis karticama - moze sve sto moze i karticama fizickih lica. (isprobao i kupovao odecu u inostranstvu bukvalno, to smo posle proknjizili kao platu moju). Opremu (laptop recimo), mozes da kupis kreditnom/debitnom i ne moras nista da pravdas. Bolje pitaj sta bi konkretno kupio i sta je podpitanje ![]()
![]() |
#5 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Da se nadovežem, kako se preko firme plaća (mesečno) hosting stranoj firmi (koja ne izdaje fiskalni račun)? Je l' i to mora preko plate?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 28.05.2010
Hvala: 4
36 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() E-racun strane kompanije poreska odavno prihvata kao racun za proknjizavanje. Znaci kao najobicniji trosak firme (platis kreditnom/debitnom i to ide kao ne znam tacno sta knjigovodstveno ali je cist trosak).
![]() |
#7 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 14.10.2006
Hvala: 39
17 "Hvala" u 14 poruka
![]() |
![]() Odavno imam biznis visu... koristim je za benzin, Tempo (voda, mleko, kafa, hemija, ali ne i pelene), hotele u inostranstvu, benzin u inostranstvu, putarine, placanje hostinga i softvera...
A uzimam preko putnih naloga dnevnicu, po završenom putovanju, maksimalno po onoj normi propisanoj po državama. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|