(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
profesionalac
Professional
|
![]() Pozdrav,
Na novom sajtu na kojem radim htjeo sam da u header-u ubacim naslov prezentacije i da ga oznacim h1. Medjutim u IE mi podigne naslov za nekih 10 piksela gore i to mi ne odgovara... Iz FF-a je sve u redu. Pokusao sam sa podesavanjem sa raznim podesavanjima line-height i slicno ali bez uspjeha? Da li je potreban neki hack za ovo i koji ? http://www.artsidestudio.com/klijenti/allmed/index.html Takodje, koji komentar na dizajn je dobrodosao... Poz, Bojan
![]() |
#2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Proveri margin i padding za H1 - vidi sta se desava ako stavis 0
![]() |
#3 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Trenutno ti je:
Kôd:
h1 { font-family: Tahoma, Arial, Verdana; font-size: 10px; color: #0099CC; text-decoration: none; font-weight: normal; margin 0px; padding 0px; } Kôd:
h1 { font-family: Tahoma, Arial, Verdana; font-size: 10px; color: #0099CC; text-decoration: none; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px; } |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
profesionalac
Professional
|
![]() Dragane, koji si ti haker !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() ![]() (glupava dopuna do 10 char) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
profesionalac
Professional
|
![]() Citat:
Sada je ok.. hvala puno.
![]() |
![]() |
#7 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Ma te greske su uvek najgluplje i po pravilu nastaju kao posledica premora ili prilikom zbrzavanja (multitaskinga cak).
PS Inace znas da kada kao vednost navodis nulu da u tom slucaju ne moras da pises i jedinicu (mernu). Nula je uvek nula, ma cega bilo. ![]() (Dok je line height jedina osobina koja nikada ne zahteva eksplicitno nagasenu mernu jedinicu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Da ili dodas ovako nesto na startu:
Kôd:
h1,h2,h3,h4,h5,h6,ul,li,form,div,p{ margin:0px; padding:0px; } ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Aj sad i ja da se izdam... danas sam izgubio 15 minuta da provalim u cemu gresim... kod je izgledao otprilike ovako
PHP kôd:
![]()
![]() |
#10 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Evo kako izgleda CSS kada pocnem "frisko":
Kôd:
html, body, form, form p, fieldset{ margin:0; padding:0; font: 62.5%/140% verdana, "trebuchet ms", arial, sans-serif; /* font size is equal to 10px now */ } /* Neutralize styling: Elements with a vertical margin: */ h1, h2, h3, h4, h5, h6, pre, blockquote, ul, ol, dl, address{ margin:1em 0; padding:0; } p{ margin:.7em 0; padding:0; } /* styles for headings */ h1, h2, h3, h4, h5, h6{ text-align:left; clear:both; } /* links */ a:link{ osobina:vrednost; } a:visited{ osobina:vrednost; } a:focus{ osobina:vrednost; } a:hover{ osobina:vrednost; } a:active{ osobina:vrednost; } /* Apply left margin: Only to the few elements that need it: */ li, blockquote, dd { margin-left: 1.5em; } /* Miscellaneous conveniences: */ form label { cursor: default; } fieldset { border: none; } legend{ display:none; } /* Form field text-scaling and indication for user's current position */ form, input, select, textarea{ font-size: 100%; } /* strip ugly borders from linked images */ a img{ border:none; } /* Usefull classes */ .left{ float:left; margin:0 1em 0 0; } .right{ float:right; margin:0 0 0 1em; } .center{ display:block; margin:1em auto; } /* those are the defaults, let's get on with the styling */ |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Double float problem - resen, ali ima dodatni problem :0 | ljtruba | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 34 | 23. 08. 2008. 02:28 |