e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sto se tice 5 letters domena, pogledaj na tdnam (imas search sa desne strane) koliko se krecu cene za takve, pa sam proceni.
Inace, brojevi u mojoj prvoj poruci se odnose na Keyword Discovery (KD), Overture (OVT) i Word Tracker (WT). Together je ovde irelevantno posto je u pitanju jedna rec kao keyword. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() Brze onda ja da kupim vivvo.com pa da ga prodam duplo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Uf... evo sad pogledah, 5-letter .com domeni su u rangu solidnih cetvorocifrenih brojeva... Doduse to su "featured" listings, ovi obicni su mahom $10. Ali to su imena tipa pcvlg.com i slicno.
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
Professional
Datum učlanjenja: 23.04.2006
Hvala: 11
9 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Znas kako mislim da je najbolje? Lepo ti pitaj doticnu firmu koliko ona ceni taj domen, jer ovako je nemoguce predhodno utvrditi vrednost domena na osnovu predpostavki!
Mozes samo da se izletis i izgubis "kontakt" ili da precenis domen, mislim da je najteze ubosti "sivu zonu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Kod odredjivanja cene domena nije sve u tome da se provuce kroz neki analizator koji ce da kaze koliko ima pretraga za tu kljucnu rec i tome slicno. Po toj logici, ovaj domen stvarno ne vredi vise od $100. Ali, ako se uzme u obzir mogucnost brandinga, zanimljivost imena i slicno onda je stvar drugacija. Ime je zanimljivo, ali mislim da mozes da nadjes zanimljivije ime za svoju kompaniju/servis. Ja bih za ovaj domen platio od $750 - $1000. U svakom slucaju, ako uzmes ovaj domen ga obavezno zastiti mada mozda i tad ne budes 100% siguran posto koliko vidim vlasnik vivo.com je Real Networks koji moze uvek da tvrdi da je prevelika slicnost ova dva domena. Inace, kako ti je pao na pamet ovaj domen sa dva v ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Da, i meni se cini da je taj rang cene realan. Inace, video sam da vivo.com drzi Real. Ocigledno cu morati da kosultujem neke lojere, iako cisto sumnjam da mogu da me tuze za infringement... Ajde da smo konkurenti, pa da kazem...
Sto se tice odabira imena, bio je skolski brejnstorming - sta god padne na pamet smo bacali na papir. Meni se "vivo" izuzetno svidja zbog asocijacije koju stvara, pa smo pravili nekoliko varijanti sa "dodatnim" slovima i to duplo "v" je kolega predlozio (ja mislim, vise se ni ne secam). To mi se svidelo izuzetno zbog lepih mogucnosti koje 3 slova "v" otvaraju u kreiranju logoa i vizuelnog identiteta... Naravno, sigurno moze i bolje da se nadje, ali mislim da ce ovo biti ok... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
old school
Professional
|
![]() Mislim bi bilo bolje (citaj jeftinije) da ponudis manje pa da izgledas neozbiljan (a uozbiljis se vremenom), nego da ponudis vise pa da izgledas preozbiljan.
![]() Pocni sa izmedju 100 i 200, a ti sam najbolje znas koliko tebi vredi, pa je to i gornja granica. U to ime... ![]()
![]() |
#18 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() evo baš naiđoh juče na ovaj alat pa da ga praktično istestiramo:
http://leapfish.com/analyze.php?url=vivvo.com Doduse pretjera ga ovaj nenormalno, ali evo rezultata: vivvo.com Combined Value Score: 99 Top Level Domain Score: 10 Unwanted Characters Score: 10 Dictionary Word Score: 50 Length Score: 15 Archive.org Score: 4 Google Search Results: 0 Yahoo Search Results: 2 MSN Search Results: 3 Search Engine Score: 10 Estimated Base Value: $297.00 Estimated Actual Value: $14,702.00 devprotalk.com Estimated Base Value: $309.00 Estimated Actual Value: $15,914.00 Poslednja izmena od mungos : 25. 05. 2006. u 17:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Malo su prejakte te cene, zar ne?
Evo sta sam ja dobio za www.romance-cafe.com Citat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Boban Karišik
Expert
|
![]() Ja bi auto zadrzao
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ponuda za posao | kickloop | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 02. 11. 2010. 00:48 |
Zanimljiva poslovna ponuda.. | qui | Istine i zablude | 60 | 24. 08. 2010. 11:12 |
Ponuda za web sajt | kickloop | Poslovne ponude i zapošljavanje | 6 | 15. 10. 2009. 17:57 |
Licitacije, jedinstvena ponuda itd. | Dejan Bizinger | e-Business | 26 | 25. 08. 2009. 18:03 |