Planiranje i usability Planiranje, legalnost, privatnost, arhitektura, principi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#31 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
zato sto su nas ucili da razdvajamo sadrzaj od prezentacije ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Kad bi se odlučio na taj poduhvat to bi bila jako duga šetnja
![]()
![]() |
#33 |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() Ilija, zabrinjavas me
![]() Ne znam za vas ali ja ovaj posao uopste ne shvatam toliko ozbiljno. Dobijem projekat, odradim, naplatim i onda odem napolju da se zezam sa prijateljima/porodicom/devojkom i potrosim taj novac ili se u najmanju ruku lepo provedem ![]() Poslednja izmena od jasmanac : 23. 05. 2006. u 19:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ala ste se upleli u tehnologiju. Što se Weba tiče, već postojeća stvar koja je već sada zanimljiva jeste COMET. Konkretno, sinhron je u odnosu na asinhroni AJAX, direktna primjena kako radi su Web 2.0 Instant Messanger aplikacije kao što su Meebo i integrisani Gtalk u Gmailu.
http://en.wikipedia.org/wiki/COMET_%28programming%29 Inače, ono o čemu je Jablan govorio jeste da se i dalje radi o budženju starog dobrog HTML-a, što u osnovi ima za posledicu da su Web aplikacije postali mainstreem servisi na mrežu, što nama koji stvari gledaju sa interfejs strane dosta komplikuje stvari, odnosno neophodan je fokus na behavior korisnika, to jeste interakcioni dizajn. Znači, što se tiče intefejsa, sledaća velika stvar je interakcioni dizajn. http://www.biznisblog.com/tekstovi/interakcioni-dizajn |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Off Topic: Citat:
Tako da, ono, ko ti garantuje da ja svoje postove nisam pisao sa Obilićevog venca? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Izgleda da nismo jedini: Talking about JavaScript When We Should Be Drinking Beer.
Btw, Comet je super, samo ima smisla u prilično malom broju slučajeva.
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 25. 05. 2006. u 17:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
uf, ocekivao sam ko zna sta, a to je praistorijska fora da se ne zatvori konekcija, nego server ostavi otvoren stream, povremeno samo saljuci keep-alive, i kad se nesto desi onda posalje to browseru. Pa to se radilo jos u proslom veku ![]() Uzgred ta tehnika je prihvatljiva jedino ukoliko se napise zaseban server sa malim memory footprintom, specijalno za to. Sa apacheom je prilicno neupotrebljivo jer svaka konekcija blokira po jedno apache dete koje zauzme svako po najmanje 2MB, i to dok god traje konekcija (cak i kad se nista ne salje sa servera),a ni sa lighthttpd nije bolje, iako on ne forkuje decu, jer on mora da pokrene po jedan fastCGI proces za svaku konekciju i da ga drzi aktivnim.
![]() |
![]() |
#38 | |
expert
Expert
|
![]() Off Topic: Citat:
![]() |
![]() |
#39 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
lol ![]() blah, samo napred, mada mi se nekeko cini da to bas i nije nesto pozitivno za mene ![]()
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
301 redirkecija "dinamickog" URLa na "dinamicki" URL | mb_sa | Regular expression i htaccess | 7 | 02. 07. 2008. 19:21 |
Karakteri "&" i "=" i XMLHttpRequest | Milos Vukotic | Regular expression i htaccess | 18 | 01. 10. 2007. 15:16 |
If IT really is a "profession", what is our "pro bono" contribution as IT pros? | oksite | e-Business | 26 | 12. 01. 2007. 11:18 |
"Telekom Slovenije" preuzeo "Blic.net" za 390.000 evra | Aleksandar Marković | Komunikacije | 2 | 23. 12. 2006. 14:23 |