|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 | |||
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() Citat:
Citat:
Nevladina i nestranačka organizacija je mnogo bolje rešenje. Citat:
Pročitajte predlog Statuta.
![]() |
![]() |
#2 | |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Citat:
![]() Vlada u prostorijama jednog svog ministarstva daje nevladinoj organizaciji da upravlja necim sto pripada svim gradjanima. U isto vrijeme, u radu te nevladine organizacije ucestvuju predstavnici Vlade i predstavnici USAID-a (hum. organizacija, opet americke vlade)?! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() Citat:
Ja nisam protiv državne, ili bilo kakve druge kontrole, a nova organizacija (RNID) i statut ponuđeni su od sadašnje akademske institucije koja održava nacionalni domen i koja je načinila prvi korak u razrešavanju situacije. Predstavljeni Statut je samo predlog, te se svakako može korigovati, a na državi je da, ukoliko bude imala interesa, reguliše i ovu oblast. To do sada nije činila, a svedoci smo posledica.
![]() |
![]() |
#4 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Ma da, to je politika
![]() Nego, cisto mi je upalo u oko to "nevladina", pa mi je to malo cudno, ali ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Grane uposlednjim pozivima ogranicili su poziv samo na IT firme. REkli su da oni koji dodju na osnivacku skupstinu moraju sa sobom da ponesu overena ovlascenja svijih firmi i to IT firmi.
Sto se tice stanaka, ne mora to uopste da bude problem. Prvo, domeni nisu toliko internesantni da bi se strankeotimale oko njihove kontrole, kao sto je medijski prostor. Drugo, agenciaj moze da funkcionise kao potpuno strukovna organizaciju u kojoj su angazovani strucnjaci za takav posao, a drzava moze da iam kontrolu samim tim sto u upravnom odboru ima svog predstavnika (u francuskoj recimo dvamesta u upravnom odboru su rezervisana za ministre dva ministarstva odgovarajucih oblasti, sto moze i kod nas da bude slucaj. UIloga predstavnika drzave bi bila u tome da kontrolsie finansijsko poslovanje, planiranje troskova i same troskove i slicno. Jedna ispravka, ispostavilo se da su sada izmenili formu i da ne osnivaju nezavisnku nevladinu organizaciju kao sto su do skora pricali, vec osnivaju fond i zaista u toj fond primaju samo firme. To je samo jos jedan dokaz da ih zanima samo novac, a uz to i da zele da prisvoje nacionalni resurs i uskrate mogucnost gradjanima Srbije da ucestvuju u njegovoj kontroli, jer je clanstvo dozovlejno samo pravnim licima. Time se direktno krsi ustav.
![]() |
#6 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 08.02.2006
Hvala: 2
6 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Pa nema razloga ovo komentarisati i time se opterecivati scenario je poznat krizni stab dok se nedogovore kako ce da ga ocerupaju. Sto se tice nacionalnih resursa pa kada se niko nije bunio sto drzava rasprodaje drustvenu ali da naglasim jos jednom drustvenu imovinu koja je u vlasnistvu naroda a ne drzave pod plastom nekakve tranzicije, a pritom preduzeca u drzavnoj svojini ostaju i dalje u njenoj svojini, o cemu da se prica.
Budimo srecni ako budemo mogli da registrujemo domen koji zelimo pa makar bili uslovljeni i hostingom, da kojim slucajem necekamo ponovo ali ovj put ne da se zahtev obradi nego da se proveri da li neki od magnata nije zainteresovan bas za taj domen koji je neko od nas zeleo da registruje. Mada bolje i tako nego prvo stecaj pa onda na aukciju. E a sada mozda ce neko da kaze da sam glup, ali ja mislim da pricamo o .yu domenu, ili se i tu nesto menja pominjali su cak i .ss pa sam totalno zbunjen. A .yu domen me samo interesuje u tom obliku domen.yu ako se to neomoguci cemu je svrha cele reorganizacije. Ili je ovo jos jedan stara "samo da se mi dokopamo vlasti posle ce da tece med i mleko", a novi vlastodrzac poznat unapred jer "znate kako su radili ovi stari oni nislucajno nesmeju da to rade ponovo". A sada svi na EXIT da se radujemo sto ce kriznostabovci (kako li se to pise) ponovo da uniste nesto u nasem interesu. Poslednja izmena od Baic : 30. 11. 2006. u 15:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Slobodan Marković
Qualified
|
![]() Evo da se uključim u diskusiju i na ovom mestu.
Ja sam novoizabrani član pomenutog "kriznog štaba" (UO RNIDS) koji je, pomalo paradoksalno, osnovan posle 5 godina bezbrojnih javnih rasprava na raznim Web forumima, mailing listama, te face-2-face sastancima i stručnim skupovima. Proces u okviru kojeg je pomenuti "krizni štab" danas počeo sa radom jedan je od najširih i najbolje dokumentovanih procesa stvaranja konsenzusa ikad zabeleženih u Srbiji. U procesu je učestvovalo na desetine IT firmi, praktično svi Internet provajderi, Akademska mreža, Telekom, Vlada preko Ministarstva za nauku, druge državne institucije (poput Zavoda za informatiku i Internet), nevladine organizacije, međunarodne organizacije i konačno, mnogobrojni korisnici Interneta (između ostalog, na ES-u i ovom forumu). Napokon, organizacija je osnovana upravo u skladu sa postignutim konsenzusom. Ništa manje, ništa više. Dakle, nema govora o 'skrivenim agendama' i 'paklenim planovima' nekakvih anonimnih grupica. Dakle, sve što se dešava danas, žvaće se već godinama (što je jasno svakome ko se iole interesovao za ovu problematiku...) Kao i uvek, spreman sam da pružim dodatne informacije iz prve ruke i ponudim svoje odgovore na konkretna pitanja koja budete imali. Poslednja izmena od smarkovic : 09. 07. 2006. u 03:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Preporuka za .RS registar? | DejanVesic | Domain Name Service (DNS) | 25 | 20. 09. 2012. 13:53 |
Besplatna registracija .RS internet domena | Pedja | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 33 | 23. 01. 2012. 14:21 |
Učešće SPC u izboru ćiriličnog Internet domena Srbije | nn.nn | Domain Name Service (DNS) | 86 | 08. 03. 2010. 18:20 |
RNIDS - Dan Registra nacionalnog Internet domena Srbije | stecko | IT događaji | 4 | 08. 03. 2010. 15:38 |