![]() |
#11 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
![]()
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman I don't always know what I'm talking about but I know I'm right! Poslednja izmena od bluesman : 18. 07. 2006. u 02:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
a babelfish kaze □□□touches □□reflects picks □
![]() |
![]() |
#13 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() hahahaa
![]() bas me interesuje objasnjenje iza ovoga.. uzgred fora je u otvaranju fajla u Notepadu, jer kad se otvori u nekom drugom editoru sve je skroz normalno...
![]() |
#14 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
![]() |
![]() Fora je verovatno u sledecem - kad Notepad otvara fajl on nema pojma koji je encoding koristen - da li je ASCII, UTF-16, UTF-8 da li je big-endian ili little-endian. Neki Unicode dokumenti imaju BOM zaglavlje koje govori koji je encoding. Medjutim nemaju svi. I onda notepad, posto ne zna sa sigurnoscu sta je primeni neku heuristiku. Npr. ako ga otvori kao UTF-16 i dokument ima 99% karaktera iz iste jezicke skupine onda proceni da je to to.
http://unicode.org/faq/utf_bom.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
expert
Expert
|
![]() pa, sta pogadjate - notepad bug, MorenoArdohain je ostavio link. busted
![]()
![]() |
#16 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() O yeah, busted!
![]()
![]() |
#17 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 31.03.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() @bluesman
Potrebno mi je bilo zbog drajvera za MSI Bluetooth USB Dongle. Ocigledno smo mi u Srbiji dobili orginalnu Japansku verziju. Nije mi se dopadalo sto vidim kockice umesto znakova, a i Windows je pravio brljotine kada se ubaci disk... Tipa kada se pokrene disk on izbaci svoj prozor sa Install, Manual, Contact... I kada se klikne na bilo sta od toga on ne reaguje. Naravno sve se to resi kada se ode direktno u disk i pokrene exe. Ali pri sledecoj reinstalaciji sam dodao paket od 200MB podrske East Asian slova i problem resen. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|